Europamesterskaberne i indendørsroning blev i 2019 placeret i Danmark og afholdt i Gladsaxehallen sammen med de Danske Mesterskaber. Sorø roerne vandt en kæmpe pokal for årets bedste klubresultat ved mesterskaberne, hvor alle løb gjaldt om DM, men også om EM.

Sorøs unge kaproere fra Sorø Roklub markerede sig flot med personlige forbedringer eller tangering af egen rekord over hele linjen, og det kastede samtidig medaljer af sig.

Smilla Post-Kallenbach, nyoprykket i junior B klassen, forbedrede sin personlige rekord med hele 10 sekunder, og hun sluttede i tiden 8.04 min på de 2.000 meter. Det kastede en flot bronzemedalje af sig og et resultat som anden bedste dansker.

Smilla Post-Kallenbach vinder Bronze som andenbedste dansker i junior B. Foto: Sorø Roklub

August Coutant, helt ny kaproer i junior B letvægt, roede et meget fint disponeret løb og forbedrede sin personlige træningsrekord med 15 sekunder. August endte i tiden 8.14.4 sekunder, og det kastede en samlet fjerdeplads af sig.

Peter Skou, nyoprykket i junior A letvægt, tangerede sin egen rekord og sluttede i tiden 7.06 min. Flot sølvmedalje til Peter.

Peter Skou vinder Sølv i junior B letvægt. Foto: Sorø Roklub.

I samme løb roede den helt nye kaproer Anton Stensberg, og han forbedrede sin personlige rekord på 2.000 meter distancen med 13 sekunder. I tiden 8.13.8 min. endte Anton på en samlet femteplads.

Rasmus Lind ror i junior A klassen og er for tiden udstationeret i Holstebro på efterskole med roning som hovedsport. Rasmus forbedrede sin personlige rekord med 2 sekunder og endte i tiden 6.30 min. Et resultat som samlet nr. 5 og anden bedste dansker – super flot. I samme løb roede Jannick Wly Andersen, men halvvejs måtte han udgå grundet rygsmerter.

Nystartede kaproere er også de to helt unge roere Mejse Østergaard Nielsen samt Johannes Ebert.

Johannes Ebert vinder Guld i junior D. Foto: Sorø Roklub.

Mejse Østergaard Nielsen, som roede i junior D klassen, nåede på de 2 minutter 471 meter hvilket var hele 36 meter foran hurtigste konkurrent og Mejse vandt dermed Guld. På sprint distancen 100 meter opnåede Mejse en flot Bronzemedalje.

Johannes Ebert, som ligeledes roede i junior D klassen, nåede på de 2 minutter 499 meter, hvilket med 8 meter foran nærmeste konkurrent var nok til ligeledes at sikre guldet. På sprint distancen 100 meter opnåede Johannes en flot Sølvmedalje.

Klubstafet
Junior B-C-D roerne Smilla / August / Mejse / Johannes roede 4x500meter og endte på en 13. plads.

Sidst men ikke mindst roede de voksne Masters roere fra Sorø nogle flotte løb, som spædede godt til i den samlede sejr som Mesterskabernes bedste klub.

Ingrid Petersen, Ulla Hvid, Birgit Juel-Hansen og Jeanette Emde vinder Guld i Klubstafet. Foto: Sorø Roklub.

Jeanette Emde Jensen vandt Guld i Masters 50-54 år letvægt 2.000m samt Sølv på 1.000m
Ulla Hvid vandt Guld i Masters 40-49 år 1.000m
Birgit Juel-Hansen vandt Guld i Masters 65-69 år letvægt 2.000m
Ingrid Petersen vandt Guld i Masters 70-79 år letvægt 2.000m og 1.000m
Christian Mølvig vandt Guld i Masters 40-49 år letvægt 2.000m og 1.000m
Peter Carstens i Masters 55-59 år 1.000m blev nr. 4
Bjarne Hjort vandt Sølv i Masters 65-69 år letvægt i 2.000m – efter selveste Rod Stewart!
Jørgen Bay Simonsen vandt Guld i 80-89 år letvægt.

Peter Lindblom med Mesterskabstrofæet. Foto: Sorø Roklub.

Firmastafet
Peter Lindblom havde engageret sine ikke-roer kolleger i Process Engineering, og de roede sig til en 13. plads i det stærke felt, som talte flere hold med udelukkende kaproere.

Klubstafet Junior A / Senior / Masters
Mastersroerne Ingrid Petersen / Ulla Hvid / Birgit Juel-Hansen / Jeanette Emde førte fra start til mål og vandt løbet med hele 45 sekunder foran en række af nuværende og tidligere landsholdsroere.

Junior A roerne Rasmus Lind /Jannick Wly / Peter Skou / Anton Stensberg stillede op mod senior og mastersroerne. Holdet kom ind på en samlet 12.plads.

Mastersroerne Peter Lindblom / Christian Mølvig / Peter Carstens / Jørgen Bay roede sig ind på en 16. plads af de 21 hold.