Sorø Handel og Service
Formand
Katrine Rogert Skovsgaard

Fremmer handel
Foreningen Sorø Handel & Service blev stiftet d. 25. juni 2015 og har som sit primære formål at fremme handel, erhverv og service i Sorø Kommune, herunder markedsføre byens detailhandel og arrangere salgsfremmende aktiviteter.

Bestyrelsen udgøres af en gruppe ildsjæle i det soranske erhvervsliv. Aktivitetsudvalget tager hovedansvar for de aktiviteter, som Sorø Handel og Service arrangerer året rundt.

Julestemning i Storgade
Foreningen sikrer julestemningen i købstaden ved at sætte gang i gaden i weekenderne op til jul, ikke mindst når juletræet på Torvet tændes inden 1. december. Her dufter bymidten af brændte mandler, der er julesang og nissehuer, gløgg og æbleskiver, og en lang række muligheder for at få julegaverne i hus i god tid.

Sorø Handel og Service sørger også for, at byen fejrer fastelavn, påske og de både elskede og udskammede traditioner Halloween og Black Friday. Det er bestemt ikke alle soranere, der har et hjerteligt forhold til de amerikanske traditioner, der i nyere tid er kommet til Danmark. Men da det er traditioner, der ser ud til at have bidt sig fast, ikke mindst i nabobyerne, har Sorø Handel og Service valgt en pragmatisk tilgang til tingene.

Gang i gaden
Ligeledes spiller Sorø Handel og Service en nøglerolle, når byen holder sine unikke mærkedage: Kyndelmisse i januar, hvor hundredevis af lys glimter om kap med byens skønne arkitektur, Slaraffen, hvor alle børneinstitutioner i kommunen fejres, Store Køredag, hvor nostalgikere i elegante veteranbiler kører gennem Storgade og samles inde bag Klosterporten til picnic og Sorø Jazzfestival, hvor stjerner fra ind- og udland spiller for fulde huse i Sorø, Stenlille, Dianalund og Ruds Vedby. Som noget nyt har vi også fået en historiefestival, som afholdes over 3 sommerdage og dækker alle byer i kommunen. 

Gaven der aldrig skal byttes
Foreningen har været primus motor for etableringen af en moderne gavekortsløsning – et gavekort, der kan bruges ligesom ethvert andet betalingskort. Giveren kan indsætte alt fra 100 til knap 3000 kr. på kortet – og modtageren kan så bruge kortet som man vil: Spendere det hele på en gang eller lidt ad gangen. Det virker så fint, indtil der ikke er flere penge på kontoen!

Du kan købe gavekortet hos bl.a. Svegård Bog & idé i Storgade, og du kan benytte det i et væld af forretninger i Sorø.

Medlemslisten i Sorø Handel og Service er domineret af detailhandel. En meget bred vifte af butikker slår følge med restauranter, banker, ejendomsmæglere, medier og andre erhvervsdrivende, der ønsker at bakke op om et rigt handelsliv i Sorø

Bak om om aktiviteterne i Sorø bymidte og bliv medlem

premiumpartner