Birkemosehus
v/Anne Solveig Hjelm Jensen
Birkelyvej 6, Lorup
4180 Sorø
58 54 50 64
51 32 60 16
birkemosehus@mail.dk

Besøg Birkemosehus’ hjemmeside

Følg Birkemosehus på Facebook

Gårdbutik og besøgsgård
I det naturskønne område ved Tystrup-Bavelse Søerne, nær Kongskilde Friluftsgård, ligger et økologisk landbrug på 20 hektar. Her græsser Gotlandske Pelsfår, som udmærker sig ved lækkert magert kød og glansfulde grå skind. Gårdbutikken, der har åbent det meste af dagen, har et bredt sortiment af uld- og skindprodukter. Om efteråret sælger Birkemosehus avlsdyr, vædderlam og gimmere. I oktober afholder Gotlænderforeningen vædderauktion, og her afsættes de bedste vædderlam.

Birkemosehus er samtidig en besøgsgård, hvor man udover de søde lam kan møde kaniner, høns og vildgæs. Bestil tid til en rundvisning og præsentation af de Gotlandske Pelsfår.

Året rundt har gården flere åbent hus-arrangementer, der kombinerer den hyggelige og lærerige oplevelse for hele familien med mulighed for shopping af ’gaven som ikke skal byttes’.

Økologiske produkter af høj kvalitet
Birkemosehus har modtaget Økologisk Arealtilskud til at omlægge og drive landbrug økologisk. Tilskuddet gør Birkemosehus i stand til at opretholde en økologisk jordbrugsproduktion og sælge økologisk producerede varer.

Gårdbutikken fører eksempelvis de dejligt varme og vaskbare fåre- og lammeskind, som anvendes som tæpper i boligen og bilen eller til beklædning. Lammeskindene fås i flere forskellige længder: langhårede og nedklippede til hhv. måtter og plaider. På bestilling kan du få syet veste, huer og luffer af skind med farvet bagside.

Tilbehør fra top til tå
I gårdbutikken i Sorø finder du også de fineste uldprodukter til beklædning og tæpper; huer og handsker, tasker og tørklæder, sokker og stolaer og meget mere. Fra Glerup leveres de i den danske vinter stærkt eftertragtede filtsko og -støvler, udarbejdet af 100% uld med såler af kalveskind eller naturgummi.

Blandt vores sølvpartner, Birkemosehus’ kunder er en del, der strikker, hækler og væver selv, og som ønsker garn af den højeste kvalitet. Fra danske mohairgeder sælges mohair bouclé. Gør det selv-folket kan også finde kaninskind og andre materialer til hobbyprojekter i gårdbutikken.