Sorø RoklubSorø Roklub
Frederiksvej 33
4180 Sorø
Tlf. 57 83 32 37

Parkering ved Sorø Kultur- og Fritidscenter.

Sorø Roklub på Facebook

Liv ved vandet
Når standerstrygningen i oktober markerer afslutningen på udendørssæsonen, er det også afslutningen på en tid med megen travlhed på og omkring Frederiksvej 33.

Sæsonen, der starter i april, kulminerer med Sorø Regattaen, der i 2016 satte ny deltager-rekord. Tæt på 900 ro-hold var med denne weekend, hvor Carlsens Plæne sydede af aktivitet. Sorø Regattaen samler roere i alle aldersgrupper fra de nordiske lande. De festlige dage tiltrækker også et stort publikum, der kommer for at overvære konkurrencerne.

Sorø RoklubRoere i international klasse
Roerne ligger ikke på den lade side, bare fordi det er vinter. I vinterhalvåret går Sorø Roklubs roere i alle aldre til den i ergometrene, som er indendørs romaskiner. Der afholdes løbende konkurrencer i haller rundt omkring i Danmark og udlandet, og det bliver ikke sjældent til medaljeregn over roerne fra Sorø.

Men søen er nu bedst, og i april kan man se roere gå hvileløst rundt og prøve flere gange dagligt, hvor tyk isen er.

Vil du også ro?
Sorø Roklub tilbyder ungdomsroning, kaproning og motionsroning. Klubben har det udstyr, der skal til, så du møder bare i komfortable klæder, der kan tåle at blive beskidte.

For at blive medlem af Sorø Roklub, skal du være fyldt 12 år. Du skal kunne svømme 300 meter uden pause. Du skal desuden instrueres i roteknik, du skal lære noget om sikkerhed, materiale og materialepleje. Du skal også lære noget om det lokale rofarvand, søfartsreglerne på Sorø Sø og regler i det hele taget.
Stærkt
Du møder op til en træningsaften, og du er velkommen til et par prøvetimer, inden du beslutter dig for medlemsskab. Når du har gennemgået lektionerne i roning sammen med en af klubbens erfarne instruktører, kan du blive sluppet fri på søen. I løbet af sæsonen vil der altid være mulighed for at få yderligere instruktion.

Bliv medlem

Kendt for kaproning
Sorø Roklub skriver sin historie tilbage til 1918. Klubben er kendt for kaproning, og 1930erne vandt en berømt firer bl.a. EM og fik en heltemodtagelse på Stationen, Rådhuset og Postgården.

Ergometerroning blev introduceret i 1990erne, og dermed blev rosporten en helårssport – også for motionisterne. Roning er en af de mest effektive motionsformer, fordi man træner næsten samtlige muskelgrupper i kroppen.

Kontakt Sorø Roklub

roklub

Flaget er hejst

soroe-roklub

soroe-roklub


sølvpartner