Nu foreligger det færdige program for Sorøs første vinterjazz festival. Her er alle detaljer om musikere, spillesteder, tider, entré og reservation:

Lørdag 24. januar kl. 16.00
Børnejazz : ”Univers på vers” med Regin Fuhlendorf, guitar, Heine Hansen, klaver, Hugo Rasmussen, bas, Rasmus Lund, trommer, Anders Jacobsen, basun, og koret med Vibe Wingstrand, Anne-Ditte Scheibye, Maria Andersen, Andrea Lagermann og Pelle Jacobsen von Bülow.
VICTORIA TEATRET
Storgade 15, 4180 Sorø
Reservation: www.victoriateatret.dk, tlf. 57 83 06 63, mail@victoriateatret.dk
Entré: 50 kr.

Lørdag 7. februar kl. 13.30
Sangerinden Iris Bergcrantz med Peter Mandorf, tenorsax, Zier Romme Larsen, piano, og Andreas Møllerhøj, bas.
COMWELL SORØ
Abildvej 100, 4180 Sorø, tlf. 57 83 01 67, e-mail: hotel.soro@comwell.dk, www.
Entré: 50 kr. Frokost: 128 kr.

Lea Nielsen
Lea Nielsen

Søndag 8. februar kl. 13.30
Lea Nielsen Kvartet: Lea Nielsen, trækbasun/vokal, Henrik Bay, guitar, Thomas Ovesen, bas, og Aage Tanggaard, trommer.
RESTAURANT KONGSKILDE FRILUFTSGÅRD
Skælskørvej 34, 4180 Sorø, tlf. 32 82 00 70, mail: info@d-kf.dk, www.kongskildefriluftsgaard.com
Entré: 199 kr. incl. Frokostbuffet

Lørdag 14. februar kl. 15.00
Sangerinden Cathrine Legardh præsenterer ”Monica Zetterlund jazz på svenska” – med Peter Rosendal, klaver, og Hugo Rasmussen, bas.
KUNSTNERGÅRDEN
Kunstnergaardsvej 1, 4293 Dianalund, tlf. 40 48 05 16, www.kunstnergaarden.dk, e-mail: glyholt@post.tele.dk
Entré 150 kr.

Fredag 20. februar kl. 18.00
Hans Ulrik Quartet ’14. Tenorsaxofonisten Hans Ulrik med sin ny kvartet med Jacob Christoffersen, klaver, Kasper Vadsholt, bas, og Anders Mogensen, trommer
SORØ KUNSTMUSEUM
Storgade 9, 4180 Sorø
Tlf. 57 83 22 29, info@sorokunstmuseum, wwwsorokunstmuseum.dk
Entré: 225 kr. incl. tapasanretning og én genstand (venneforeningsmedlemmer: 175 kr.)
Entre (fra 18.45) excl. spisning 125 kr. (venneforeningsmedlemmer 85 kr.)

Lørdag 21. februar kl. 19.30
”Buds Buddies” – Mads Søndergaard Trio spiller musik af en af jazzhistoriens helt store stilskabende pianister Bud Powell med Claus Kaarsgaard, bas, og Andreas Fryland, trommer.
CAFE TRE KONGER
Østergade 12, 4180 Sorø, tlf. 57 83 41 14, www.cafetrekonger.dk , e-mail: britt@cafetrekonger.dk
Entré: 75 kr. eller entré incl. Jazzbuffet med forretter, hovedretter og desserter: 279 kr.

Jazz i hele kommunen
Helt i pagt med den grundlæggende idé om at tilgodese hele kommunen, når der bydes på kultur og events, finder fire af koncerterne sted i Sorø By (nemlig i Victoria Teatret, på Comwell hotellet, på Kunstmuseet og på Café Tre Konger), mens to arrangeres i kommunens yderområder (Kongskilde i syd og Kunstnergården, Dianalund, i nord).

Vinterjazz skylder både Sorø kommunes kulturpulje og Statens Kunstfond stor tak. Begge bidrager med økonomisk støtte til musikerhonorarerne. Desuden er to sponsorer med til at betale gildet. Begge er lokale virksomheder, som satser på udsøgt håndværksmæssig kvalitet – og således passer fint til det høje kunstneriske niveau, som kendetegner vinterjazzen.

Gourmetbryggeriet i Skælskør blev for ti år siden stiftet af en kok og en brygmester. De fik sådan en succes med deres velplejede øl, at der skulle større økonomiske muskler til, så Harboes Bryggeri er nu blevet indehaver. Gourmetbryggeriet producerer flere varianter af både flaskeøl og fadøl, men i så små serier, at de allerede i november måtte svare ”udsolgt” til ølentusiaster, der ville smage årets gourmet-julebryg.

EA Unique på Storgade i Sorø er en detailbutik, som med sin fristende kombination af modetøj, delikatesser og smarte designvarer er en pryd for byen. Det er en forretning, der virkelig tiltrækker kræsne og stilbevidste kunder – vi kan således i fortrolighed røbe, at en af de skønne jazzsangerinder, som deltog i sommer-jazzfestivalen, knap havde lagt mikrofonen efter det sidste ekstranummer, før hun styrtede hen i ea unique og købte ind for hele sit honorar!