Sorø Kunstmuseum markerer 100-året for maleren Preben Hornungs fødsel med udstillingen Hornung – Ind i stoffet. Udstillingen med mange markante og velkendte malerier af kunstneren blev indviet fredag den 8. februar. Her var kunstinteresserede fra hele Danmark mødt op for at opleve den nye udstilling med den landskendte maler.

Hornung er som tegner, grafiker og maler rigt repræsenteret på de danske og nordiske museer og i mange hjem rundt om i landet. Udstillingen på Sorø Kunstmuseum fokuserer især på de 14 år frem til 1985, hvor Preben Hornung boede med sin familie i Alsted Gamle Præstegård nær Sorø. Flytningen til præstegården påvirkede Hornungs malerier, der ikke længere drejede sig om storbytemaer. Nu fandt hans maleriske udtryk og stil et nyt afsæt i naturen, i haven og i det gamle bindingsværkshus interiører.

Foruden nedslag i hovedværker fra Alsted-tiden, præsenterer denne udstilling også en retrospektiv optakt med værker fra væsentlige serier fra 1949 til 1969, ligesom der også vises et mindre efterspil fra 1985 til 1989. På den måde formidles stort set hele Hornungs kunsthistorie, men med en markant vægt på tiden i Alsted.

Dit Sorøs fotograf, Anne Beth Witte, var også forbi ferniseringen. Billederne giver et godt indblik i den spændende udstilling og den gode stemning til ferniseringen på kunstmuseet. Blandt de fremmødte var to af Hornungs sønner og en række ejere, der har udlånt værker til udstillingen i Sorø.

Du kan opleve udstillingen frem til og med den 12. maj, ligesom der også vil være en række oplæg og foredrag de kommende måneder med fokus på Preben Hornung og hans kunst.