Sorø Kunstmuseum 2016Sorø Kunstmuseum 
Storgade 9
4180 Sorø
Tlf. 57 83 22 29

Sorø Kunstmuseum på Facebook 

Åbningstider
Mandag lukket
Tirsdag – søndag 11-17
Torsdag 11-18

Ydre og indre skønhed
Sorø Kunstmuseum er en perle fra inderst til yderst. Selve samlingen rummer ca. 2300 værker og viser dansk kunst igennem 300 år, f.eks. malerier af L.A. Ring, Anna Ancher, Per Kirkeby og Michael Kvium. Desuden er her specialsamlinger af middelalderlige træskærerarbejder, russisk kunst fra 1870 til 1930 samt ældre udenlandske tegninger.

Bygningen er en oplevelse i sig selv. I 2011 blev museet, der er etableret i en fredet ejendom fra 1832, udvidet med en prisbelønnet tilbygning tegnet af Lundgaard & Tranberg Arkitekter.

Sorø Kunstmuseum 2016Privatsamleren Per Schrøder har doneret 32 russiske ikoner, som supplerer Hermod Lannungs samling af 23 ikoner og forskellige liturgiske genstande fra den ortodokse kirke. Med Lorentz Jørgensens ikonsamling er Sorø Kunstmuseum blevet i stand til at markere sig som et center for ikonkunst i Danmark.

Oplevelser for hele familien
Sorø Kunstmuseum er et børnevenligt sted. Der må gerne medbringes mindre klapvogne og bæreseler i udstillingerne. Det er muligt at låne små klapvogne i museets butik.

Flere gange årligt arrangerer museet workshops, hvor børn kan være kreative under inspiration fra museets samlinger og særudstillinger. Voksne må gerne være med.

Museet arrangerer også rundvisninger, litterære saloner, foredrag og koncerter. Du kan møde kunstnere som Søren Ulrik Thomsen og Bjørn Nørgaard, og på de “gyldne tirsdage” kan du opleve museets egne eksperter formidle kunsthistoriske emner. Læs mere her.

Sorø Kunstmuseum 2016Caféen
Som en del af udvidelsen i 2011 blev der bygget en café med udsigt til det nye gårdmiljø, hvor man kan se, hvordan den moderne bygning føjer sig til den historiske bygning.

Om sommeren kan man nyde kaffe og kage ude i gården. Cafeen sælger også te, saft, chokolade, forskellige frokostanretninger og varme retter.

Det er muligt at gæste caféen uden at løse billet til udstillingen.

Butikken
Butikken fører kunstbøger og kunsthåndværk. Her er gode gaveideer til alle, der holder af smukt og stilrent design.

Kontakt Sorø Kunstmuseum

Abonner på nyhedsbrevet

Sorø Kunstmuseum 2016 Sorø Kunstmuseum 2016 Sorø Kunstmuseum 2016 Sorø Kunstmuseum 2016

premiumpartner

Del på sociale medier