Sorø Kunstmuseum 2016Sorø Kunstmuseum 
Storgade 9
4180 Sorø
Tlf. 57 83 22 29

Sorø Kunstmuseum på Facebook 

Ydre og indre skønhed
Sorø Kunstmuseum er en perle fra inderst til yderst. Selve samlingen rummer ca. 2300 værker og viser dansk kunst igennem 300 år, f.eks. malerier af L.A. Ring, Anna Ancher, Per Kirkeby og Michael Kvium. Desuden er her specialsamlinger af middelalderlige træskærerarbejder, russisk kunst fra 1870 til 1930 samt ældre udenlandske tegninger.

Museet viser årligt tre særudstillinger med både ældre kunst, moderne kunst og samtidskunst. Derudover bliver samlingen med jævne mellemrum nyophængt, så der er altid nye kunstoplevelser i vente.

Bygningen er en oplevelse i sig selv. I 2011 blev museet, der er etableret i en fredet ejendom fra 1832, udvidet med en prisbelønnet tilbygning tegnet af Lundgaard & Tranberg Arkitekter.

Oplevelser for hele familien
Sorø Kunstmuseum er et oplagt udflugtsmål for både store og små. Der er altid åbent i museets kreative værksted for børn og deres forældre eller bedsteforældre. Den sidst søndag i hver måned er der Familiesøndag med kreative indslag for hele familien, og i skolernes ferier er der sjove aktiviteter.

For de unge og voksne er der en gang om måneden ”Gylden Torsdag + Guldbar” med tematiske omvisninger, musik og fællesspisning. Er du på barsel, er der en gang om måneden ”Billeder med Baby”, hvor forældre kan tage de helt små med på kunstoplevelse.  

Museet arrangerer også løbende rundvisninger, foredrag og koncerter, der tager udgangspunkt i de skiftende særudstillinger og den faste kunstsamling. 

Caféen
Som en del af udvidelsen i 2011 blev der bygget en café med udsigt til det nye gårdmiljø, hvor man kan se, hvordan den moderne bygning føjer sig til den historiske bygning.

Om sommeren kan man nyde kaffe og kage ude i gården. Cafeen sælger også te, saft, chokolade, forskellige frokostanretninger og varme retter.

Det er muligt at gæste caféen uden at løse billet til udstillingen.

Butikken
Butikken fører kunstbøger og kunsthåndværk. Her er gode gaveideer til alle, der holder af smukt og stilrent design.

 

sølvpartner