Er du på udkig efter det helt perfekte ur, er vejen ofte lidt kringlet. For det er faktisk ikke altid så nem en opgave, når der findes så mange varianter, som på hver sin måde kan passe ind i stilen. Derfor kigger vi i denne artikel på, hvordan man finder det perfekte ur.

Når man skal ud og lede efter ure, er det ofte godt at have en form for fokus. Hvad er det egentlig for en slags ur, du leder efter? Hvad skal det gøre for dig, og hvordan skal det helst se ud? Måske du går meget op i læderremme til ur, imens skiven ikke er så afgørende. Det kan også sagtens være omvendt.

Remme til ure er lidt af en videnskab, og mange vælger at have få skiver, men mange remme. Det kan være med til at give en lækker form for variation, når man bærer uret. Hvis man eksempelvis skifter rem efter anledning, kan man måske give det et lidt andet look, som gør det anderledes.

Foto: ABW

Hvilken person er du?
Når du vælger dit ur, er det ikke helt dumt at kigge lidt på, hvem du er som person. Uret kan sagtens være med til at afspejle netop dette, og det er selvfølgelig derfor en god idé at kigge efter typer af ure, som lever op til den, du gerne vil være. Du kan også forsøge at forme din stil og personlighed igennem uret, hvis du gerne vil symbolisere noget bestemt.

Det kan eksempelvis være, at du gerne vil have en mere klassisk fremtoning. Derfor vælger du også et mere klassisk ur, som dermed gør sig godt. Det kan også sagtens være den anden vej rundt; at du gerne vil have en mere vild fremtoning, fordi du måske godt kan komme til at gemme dig lidt sommetider.

Hvilken stil har du?
Der er selvfølgelig også al mulig grund til at kigge på stilen, når man vælger sit ur. Uret er en stor del af looket, og derfor skal det også gerne spille sammen med den stil, man har. Det vil sige, at man måske tilpasser urets størrelse til det tøj, man typisk går i. Man kan også se på størrelsen af armen, og hvor meget skiven i så fald skal fylde heraf. Det er en god indikator på, hvor stort et ur man skal have.

Man kan også kigge på andre parametre – eksempelvis de typiske farvevalg, man laver, når man køber tøj. Det kan nemlig godt have en betydning for, hvordan uret med fordel kan se ud.