Det har aldrig været lettere at få adgang til nyheder og informationer. Det gælder både, i forhold til hvad der sker herhjemme i Danmark og ude i den store verden. Årsagen er ganske enkelt den teknologiske udvikling. Der er nyhedsudsendelser på tv’et og i radioen flere gange dagligt. Aviserne findes ikke længere kun på print – langt de fleste aviser findes i dag også som online-udgaver, eksempelvis Dit Sorø og sn.dk/Soroe. Derudover bruges de sociale medier heller ikke kun som underholdningsplatforme.

De sociale medier er også gået hen og blevet en kilde til nyheder – især blandt de unge. For det er online, unge foretrækker at få deres nyheder. Netop denne tendens har ungdomsmagasinet Tjeck taget til sig, som du kan læse mere om i dette blogindlæg.

Nyheder i øjenhøjde
Med de mange muligheder, der er for at få nyheder, kan det være svært at få et overblik. Ungdomsmagasinet Tjeck betegner sig selv som ’Danmarks skarpeste ungdomsmedie’, og det er ikke uden grund. De vil at tale med de unge fremfor til de unge, hvilket gøres ved at have en redaktion bestående af personer i samme alder som målgruppen.

Magasin for unge. Pressefoto

Målgruppen for Tjeck er unge i alderen 15 til 25 år. Uanset om du lige er begyndt på gymnasiet, eller om du er studerende på en videregående uddannelse, finder du nyhedshistorier og andre spændende historier fortalt i øjenhøjde. Ligesom du kender det fra andre nyhedsmedier, har Tjeck en række forskellige sektioner. Ungdomsmagasinet er tilpasset unges interesser, og derfor kan du dykke ned i temaer som samfund, sport, mode, film og rejser.

Inspiration til studielivet
Men det er ikke kun nyheder, Tjeck serverer for dig. Ungdomsmagasinet har et fokus på at videreformidle erfaringer fra andre, som du kan læse om i de mange guides. Mangler du inspiration til, hvad du skal lave i weekenden? Hvordan du finder en SU-venlig sommerferie? Hvordan du kan lave et lækkert måltid derhjemme eller tage ud at spise, uden det gør alt for ondt i pengepungen? Så deler redaktionen løbende erfaringer og oplevelser, du kan lade dig inspirere af.

Det kan også være, du har behov for flere generelle råd til, hvordan du kan bære livet som studerende an. Derfor kan du i sektionen ’Studieliv’ få svar på mange af de spørgsmål, du måtte have. Det kan være alt lige fra, hvordan du vælger studie, hvordan du skriver en god opgave, og at du skal huske at have styr på dine forsikringer. For at gøre de mange temaer spiselige at læse om, tager de ofte udgangspunkt i andre unges erfaringer og fortællinger.

Følg magasinet på Facebook
Som nævnt, finder unge danskere i dag rigtig mange af sine informationer og nyheder på de sociale medier. Derfor findes Tjeck selvfølgelig også på Facebook. Ved at gå ind og ’like’ deres profil, kan du holde dig opdateret. Her lægger redaktionen løbende artikler, links og videoer op. Derudover kan studerende og andre unge deltage i spændende konkurrencer, der kan forsøde studielivet en anelse.