For tyve år siden sang tyskfødte Ursula Dieterich med internationale jazzstjerner som Al Grey, Pat Metheny, Clark Terry og Georgie Fame. Det var i Hamborg. Nu betræder hun igen scenen. Det bliver i Sorø. Hendes come-back finder sted under Sorø Jazzfestivalen i Victoria Teatret mandag den 21. juli kl. 16.00.

Sangstemmen har ikke fået lov til at ruste. Den er blevet øvet og forfinet på musikkonservatoriet i Amsterdam og dernæst flittigt anvendt til kirkesang. Ursula Dieterich blev gift med en dansk jazzmusiker, flyttede til Sjælland og fik fast job som kirkesanger i Sankt Mortens kirken i Næstved og senere i Skelby og Gunderslev landsbykirker, så hun kan hele repertoriet af Grundtvigs, Brorsons og Ingemanns salmer i søvne.

ursula
Ursula

På programmet for koncerten i Sorø står både jazzklassikere som ”Summertime” og Clifford Browns ”Joy Spring” samt mere moderne numre hentet fra Sting og Joni Mitchel. Desuden vil Ursula Dieterich plukke i repertoiret fra den svenske sangerinde Monica Zetterlund, som er et stort forbillede.

Med på scenen kommer de tre meget stærke og rutinerede jazzmusikere Peter Lund på guitar, Emil Bruun Madsen på bas, og ingen ringere end trommefænomenet Lisbeth Diers.

Til den usædvanlige historie om Ursula Dieterich hører, at hun også er politiker. Sidste år blev hun valgt ind i Sjællands Regionsråd (som en af Enhedslistens topscorere med 1435 personlige stemmer). I øvrigt er hun uddannet både som sygeplejerske og antropolog – og er mor til tre endnu hjemmeboede børn. Så det er en travl kvinde, der nu genoptager sin lidenskab for at synge jazz.

Mandag den 21. juli kl. 16.00

Ursula Dieterich-Pedersen, vokal, Peter Lund, guitar, Emil Bruun, bas, og Lisbeth Diers, trommer.

VICTORIA TEATRET, Storgade 15, 4180 Sorø

Entré: 70 kr., reservation: www.victoriateatret.dk