Om sommeren er aftenerne lyse, og det bliver sent mørkt. Om vinteren er det lige modsat. Men uanset om det er vinter eller sommer, er det rart med den rette udendørsbelysning, så du kan nyde din have året rundt både dag, aften og nat.

I dag findes der mange forskellige muligheder for udendørsbelysning, der kan hjælpe dig med at oplyse, fremhæve og sikre hele din have. Herved kan du vælge de lyskilder, du mener passer bedst til din have. Herunder finder du flere tips til, hvordan du kan indrette din have med udendørsbelysning på bedste vis.

Start med at tage et kig på din have inde fra dit hjem
Inden du går i gang med at vælge udendørsbelysning til din have, bør du tage et kig ud på haven inde fra dit hjem. Dette kan hjælpe dig med at beslutte, hvilken belysning du skal vælge, og hvordan du placerer den på den mest optimale måde.

Overvej hvordan din terrasse, dine bede, dine havestier og så videre ser ud inde fra dit hjem. Du kan eventuelt også tegne en plan over din have og tegne forskellige idéer i forhold til belysningen. På den måde har du en idé om, hvad du har brug for, før du går i gang med at købe forskellige lyskilder.

LED er at foretrække som udendørsbelysning
Når du har besluttet dig for de forskellige former for lys, du har brug for, skal du til at købe dem. Her er det klart at foretrække, at du vælger LED som udendørsbelysning. Der er nemlig rigtig mange fordele ved LED-belysning.

Ikke nok med at LED-belysning har en lang levetid og er velegnet til udendørs brug, så er de også energibesparende og miljøvenlige. Derved skal du ikke være bekymret for, at dine elregninger bliver alt for høje efter, at du har installeret din nye udendørsbelysning.
Fremhæv din haves bedste funktioner med bedlamper

Har du bede, buske eller lignende, som du gerne vil fremhæve i din have? Så er det værd at overveje bedlamper. Med bedlamper kan du skabe et stilrent udtryk i din have, og de kan bruges til en del forskellige formål.

Udover at du kan placere dem ved bede og buske, så er de også ideelle ved din køkkenhave, havestier, træer eller andre steder. Hos www.plusled.dk kan du finde masser af LED-belysning til brug i din have.

Skab hygge i haven eller på terrassen med lyskæder
Hvis der er en terrasse i din have, kan du oplyse den med lyskæder. Lyskæder giver en hyggelig form for belysning, hvilket giver en god stemning og atmosfære, når du sidder og hygger med familie og venner.

Udover at lyskæder er gode til terrassen, kan du også placere nedgravningsspots, væglamper og så videre for at få mere lys.

Oplys havestier eller træer med spots
Belysning er ikke kun med til at oplyse din have for at skabe stemning. Den rette belysning kan også gøre haven mere sikker og hjælpe med orienteringen.

Det kan du gøre ved at bruge spots ved dine havestier, træer eller lignende. Med spots kan du langt nemmere navigere rundt i din have. Desuden kan spots bruges til at oplyse en å, en statue eller noget helt tredje.

I dag findes der mange forskellige muligheder for udendørsbelysning, der kan hjælpe dig med at oplyse, fremhæve og sikre hele din have. Foto: ABW