Åhhh-hvaaaad… var blot én af mange sjove kommentarer på Ferie og Fritidsmessen i Herning Messecenter i weekenden 22-24. februar 2013. Det var en syvårig dreng, der reagerede på René de la Cruz’ påstand om, at vildsvinet på standen var en sjællandsk hund.

Det blev til mere end 63.000 besøgende på messen over de tre dage, hvor Sorø Kommune blev præsenteret på en anderledes spændende måde. SET (Sorø Erhvervs- og Turistråd) med Jesper Nygaard i spidsen og Pernille fra turistkontoret på Sorø Torv oplyste, hvad turister kan opleve, når de besøger Sorø. Traditionen tro kunne gæsterne på standen slå et søm i en træstamme, hvilket blev kvitteret med et spiseligt ”rustent søm”.

Kongskilde Friluftsgård ved René de la Cruz, Naturafdelingen ved Benny Sveistrup og Hørhavegård ved Gitte Olsen oplevede stor interesse for bl.a. Tystrup-Bavelse Naturpark. På standen deltog også en udstoppet havørn for at symbolisere, at havørnen er en daglig bruger af området, ja, faktisk er Tystrup-Bavelse et af de få steder i Danmark, hvor havørnen yngler.

Der var overraskende mange sjællandske deltagere på messen. Folk fra Sorø/Ringsted og Slagelse var taget helt til Herning og benyttede lejligheden til at slå et smut forbi hjemstavnens stand.

Havørnen
Havørnen
Vildsvin
Vildsvinet