Sorø Sundhedscenter og Stenlille Kulturhus inviterer til sundhedsdag den 5. maj kl. 15 – 18. Bogcafeen holder åben og barsler med et nyt initiativ: Der kommer en lille bod med nips og legetøj m.m. Der er altså mulighed for at få ryddet op og evt. donere småting, ligesom der er mulighed for at købe ting til hjemmet eller gøre børn glade med legetøj til en billig penge. Som altid er der en masse skønne bøger.

Arrangørerne af sundhedsdagen skriver:

Nu er det forår, og de fleste af os tager arbejdshandskerne på og giver huset en hovedrengøring og bilen et tjek, men hvad med sundheden. Trænger den til et forårstjek?

Mange af os har lyst til at holde op med at ryge eller gøre noget ved vægten. Kom og få en snak med en rygestopinstruktør, der ved noget om, hvordan man får kvittet tobakken! Kom og få målt din fedtmasse og muskelmasse på vægten og få en snak om vægttab, så det ikke bare bliver ved snakken!

Hvad med lungerne? Kniber det med at få luft, når du er fysisk aktiv, skyldes det måske ikke kun dårlig kondition. Rygere eller ex-rygere kan komme forbi og få tjekket lungefunktionen. 80% af dem, der har lungesygdommen KOL, er rygere eller tidligere rygere. Det kan gøre en stor forskel at opdage sygdommen i tide.

Hvad med blodtrykket og blodsukkeret? Alt for mange går rundt med et blodtryk eller et blodsukker, der er for højt uden at vide det. Man mærker ikke nødvendigvis, at hjertet bliver belastet, eller at der er en begyndende sukkersyge på vej.

Derfor er det vigtigt, at få målt sit blodtryk og blodsukker engang imellem.

Der er mange muligheder for at leve et sundere liv med små ændringer i hverdagen. Kom og få inspiration.

Der vil være en konkurrence i emnet ”De nye kostråd fra Fødestyrelsen”. Den heldige vinder får en præmie. Tag din ægtefælle/ven/veninde under armen og kom forbi.

Stenlille Kulturhus, Hovedgaden 37, 4295 Stenlille, er vært og byder på gratis kaffe og kage samt frugt.