Årets Spil Dansk dag i Fjenneslev Kirke afholdes torsdag 30. oktober kl. 17.00.

Temaet er i år den danske komponist og dirigent H.C. Lumbye (1810-1874). Lumbye blev som ung ansat i militæret som trompetér ved Hestgarden i København og spillede dansemusik i sin fritid. Han blev efterhånden en populær orkesterleder og komponist, så da Tivoli åbnede i 1843, var det Lumbyes orkester, der spillede til koncert i Tivolis Koncertsal. Hans musik er også hyppigt blevet brugt til balletter og teaterforestillinger.

Lumbyes musik er mest skrevet for orkester inden for genrer som march og wienervals, og er derfor uden tekst. Ved koncerten i Fjenneslev Kirke synger Hvidekoret et potpourri over nogle af hans kendteste temaer, som ”Champagnegaloppen”, ”Kong Chr. d. 9.s Honnørmarch” og ”Brittapolka”, der er forsynet med originale tekster af Mogens Dam. Lumbye har dog også skrevet melodier til adskillige sange, som kirkesanger Michael Kammer giver eksempler på ved koncerten, mens organist Jesper Fink-Jensen spiller klaverudgaver af Lumbyes orkesterstykker ”Drømmebilleder” og ”Indiansk Krigsdans”. Alle er meget velkomne.

Efter koncerten er der fællesspisning for de fremmødte i Sognehuset med tilmelding SENEST 20. OKTOBER. Tilmelding til spisning skal ske til Sonja Grangaard på tlf. 21 41 48 33 eller email: fjenneslev-kirke@mail.dk. Menuen er ligeledes den sædvanlige – forloren hare. Drikkevarer kan købes.

lumbye