Arkivleder Per Damsbo fra Lokalarkivet i Sorø har gravet dybt i arkivet og fundet en række interessante værker, der i december bliver udstillet på Gallerigangen på Sorø Bibliotek.

Udstillingen består af originale malerier, tegninger, tryk og kobberstik af Sorø og omegn og der er masser at gå på opdagelse i. ”Der er værker helt tilbage fra 1800-tallet og frem til nu, og de er hovedsageligt lavet af lokale kunstnere,” fortæller Per Damsbo, der glæder sig over at kunne lave en udstilling med det lokalhistoriske i fokus. Per fortsætter; ”på flere af værkerne er det tydeligt at se hvor i Sorø vi befinder os og på andre skal man måske have et stikord.”

Du kan opleve den lokale udstilling i hele december måned og hvis du ønsker at gå dybere ned i Sorøs lokalhistorie, så er du velkommen til at besøge Lokalhistorisk Arkiv i Sorø, der har åbent hver onsdag fra kl. 13-16.

Her kan du møde en flok passionerede og engagerede frivillige, der står klar til at hjælpe og svare på spørgsmål om Sorøs lokale kulturhistorie.

Pressefoto