Tirsdag morgen sitrede luften af spænding på Sorø Privatskole. Det var nemlig dagen, hvor førskolen Spiren tog imod 60 nye børn, der mødte op på skolen sammen med deres forældre. Børnene skal begynde i 0. klasse efter sommerferien. Ligesom på de øvrige skoler i Sorø Kommune er det første gang Privatskolen tager imod førskolebørn.

”Det var dejligt at opleve vores nye, glade børn, der i tre måneder skal fortsætte den dagligdag, de kender fra børnehaven hos os frem til sommerferien, så de kommer tættere på livet på skolen,” siger skoleleder Nanna Kofoed Øhrgaard.

”I løbet af de kommende tre måneder skal børnene arbejde med ting som sociale spilleregler. Det betyder, at vi gør meget ud af at fortælle børnene, hvordan man hjælper hinanden og giver plads til andre. Vi fokuserer også på, at børnene kan klare sig selv ved toiletbesøg. De skal kunne tage deres tøj af og på og have overblik over tasker, madpakker o. lign.,” siger afdelingsleder for indskolingen Johnnie Christensen.

Han nævner, at der naturligvis bliver læst bøger og fortalt historier, ligesom børnene stifter bekendtskab med bogstaver og tal. ”Vi arbejder også med udeliv, musik, motorik og bevægelse. Det bliver nogle sjove og stimulerende måneder for børnene,” tilføjer Johnnie Christensen.

De 60 nye førskolebørn på Sorø Privatskole er fordelt på tre grupper: Rødderne, Kernerne og Kastanjerne. Her er det børnene i Rødderne, der blev budt velkommen sammen med deres forældre. Pressefoto.
Del på sociale medier