Tirsdag den 20. oktober kan du opleve den svenske stjernejournalist, Matilda Gustavsson, som med sin bog KLUBBEN, fik løftet MeToo helt frem til første sektion. Sorø Bibliotek livestreamer samtalen mellem Matilda Gustavsson og Lise Bach Hansen direkte fra Den Internationale Forfatterscene på Det Kgl Bibliotek.

Matilda Gustavsson slog i 2017 sprækker i jorden under Det Svenske Akademi, da hun i en stor artikel bragte 18 kvinders fortællinger om seksuelle overgreb og trusler begået af den såkaldte kulturprofil, den kunstneriske leder af Forum og nær ven af Det Svenske Akademi, Jean-Claude Arnault. En sag, der naturligvis havde stærk tilknytning til MeToo-debatten. Senere har hun uddybet beretningen i bogen ”Klubben – en undersøgelse”.

Livestreaming på biblioteket
Med livestreaming på Sorø Bibliotek bliver to ting muligt:

”For det første kan vi sammen og på samme tid over hele landet opleve internationale forfattere og førende forskere på scenen. Vi kan endog stille spørgsmål via sms. For det andet kan vi som publikum tale videre om det, vi har hørt sammen, dvs. tage del i debatten”, fortæller Randi Petersen, der er kulturformidler ved Sorø Bibliotek.

Billetter til arrangementet koster 25 kr. og kan købes via soroebib.dk eller ved henvendelse på dit lokale bibliotek.

Halvdelen af stolene i foredragssalen er fjernet, så publikum kan sidde med god afstand til hverandre.

 

Pressefoto
Del på sociale medier