Det var et mylder af glade børneansigter – flere af dem malet som tigre, Spiderman eller sommerfugle – som fyldte Grønnegårdens legeplads, da institutionen fredag holdt sin årlige sommerfest.

Vejret viste sig fra sin allerbedste side, da festglade børn og voksne samledes til den årlige sommerfest i Grønnegården på Frederiksberg. Sidst på eftermiddagen begyndte forældre og søskende at strømme ind i Grønnegården med medbragte lækkerier under armen. Inden der kunne tages hul på den buffeten, bød eftermiddagen dog på mange aktiviteter for de forlystelsessyge gæster.

Ellen Bossov, Grønnegårdens leder gennem 17 år, hilste store og små velkommen. Ellen, der er fyldt 65, har valgt at gå på pension til vinter, hvorfor det var hendes sidste sommerfest i Grønnegården. Hun kunne dog meddele forældre og børn, at institutionen fortsat ville være i rigtig gode hænder: ”Jeg er SÅ glad for at kunne fortælle jer, at der i går er blevet ansat en ny pædagogisk leder – og at jeg nu kan sende stafetten videre til Dorthe Mailand.” Denne meddelelse afførte stor jubel blandt gæsterne, der igennem de sidste halvandet år har kendt Dorthe som en fantastisk souschef og stuepædagog.

Temaet for sommerfesten var ’Tivoli’, og der var både fiskedam, ansigtsmaling, dåsekast og popcornmaskine. Desuden var der en ’loppebod’, hvor børnene for en lille skilling kunne få et sværd, en bil eller en bamse med hjem.

Dagens største attraktion var dog tombolaen, som tiltrak mange håbefulde børn og voksne. Lokale sponsorer havde gavmildt skænket de over 200 gaver, som blev udloddet i tombolaen. 4-årige Liv tøvede da heller ikke, da hun blev spurgt, hvad der havde været det bedste ved dagen. ”Det bedste var, at vi vandt alle gaverne”, svarede hun glædesstrålende, mens hun stolt kunne fremvise hele ti gevinster, heriblandt en rygsæk, en kælk og et skrivesæt med ’Minions’.

Sommerfesten i Grønnegården er en årligt tilbagevendende begivenhed, som arrangeres af institutionens forældreråd. Overskuddet fra festen går til at give børnene nogle ekstra oplevelser i hverdagen, fx bålmad eller en teatertur.

Se stemningsbilleder fra dagen.