I år byder Museum Vestsjælland på et sjovt og stort sommerprogram for de mange ferierende familier. Der er masser af mulighed for frisk luft i både Odsherred, Kalundborg og Sorø, hvor der tilbydes oldtidsaktiviteter, ridderskole og gamle sjove lege. Find hele programmet på www.vestmuseum.dk/det-sker/

OBS: Indtil 1. august skal I huske coronapas når I besøger museerne.

I løbet af sommeren er der masser af muligheder for at kombinere motion og frisk luft med ny viden. Kom med på en af vores mange by- og havnevandringer. I bestemmer selv om det skal være for voksne eller i børnehøjde – vi har hele paletten. I finder byvandringerne på www.vestmuseum.dk/det-sker/ hvor I også kan købe billet.

Museets succesfulde udendørs app Tidslommen er atter blevet udvidet, denne gang med Middelalderruten. Kommunerne Kalundborg, Sorø, Ringsted og Slagelse har velvilligt støttet projektet og du kan nu komme på tur med korsridderen Åge Hvide (ved Vor Frue i Kalundborg), biskop Absalon (Klosterkirken i Sorø), Dronning Dagmar (Sct. Bendts i Ringsted) og munken Erik (Antvorskov Klosterruin i Slagelse).

Sorø Museum er blevet beriget med en ny krostue i 1600-tals stil. Småsprossede vinduer med farvet glas og mørke paneler, skaber en hyggelig stemning og indbyder ligefrem til at nyde en af de kølige øl fra Sorø Bryghus. Projektet er blevet til på baggrund af en flot bevilling fra Sorø Kommune.

I kan samtidig se sølv i mange forskellige afskygninger i udstillingen Født med en sølvske i munden.