Friluftsrådet har afsat 2 mio. kr. af Udlodningsmidler til Friluftsliv til en ny pulje, der skal fremme friluftsliv og naturoplevelser i mørket. Puljen støtter blandt andet aktiviteter på Nat i Naturen-dagen d. 27. august 2022. Der er ansøgningsfrist d. 1. marts 2022.

Selv om mørket falder på, behøver vi ikke søge indendørs. Tværtimod kan det give nogle helt unikke oplevelser at tage ud i naturens mørke, hvor vi tvinges til at tage andre sanser end synet i brug.

Friluftsrådet ønsker at fremme friluftsliv og naturoplevelser i mørket og har derfor besluttet at afsætte 2 mio. kr. af Udlodningsmidler til Friluftsliv til en ny pulje. Puljen støtter aktiviteter og arrangementer, hvor foreninger eller andre lokale aktører giver den brede befolkning mulighed for friluftsliv og naturoplevelser om natten.

“Det kan være en meget speciel oplevelse af tage ud i naturen, når mørket er faldet på. I mørket bliver vi udfordret på vores sanser, og vi oplever derfor naturen på en helt anden måde, end når det er lyst. Vi kan se et stort potentiale i at udbrede naturoplevelser og friluftsliv i mørket, for det kan bidrage til, at flere kommer ud i naturen – også i vinterhalvåret,” siger Winni Grosbøll, direktør for Friluftsrådet.

Eksempler på naturoplevelser i mørket
Der kan for eksempel søges tilskud til arrangementer med overnatning i det fri og tilberedning af mad over bål, vandreture med formidling om naturens liv i mørket, arrangementer med stjernekiggeri, orienteringsløb, snorkelture eller andre friluftsaktiviteter i nattemørket i Sorø.

Alle kan søge tilskud, og der kan søges om tilskud på mellem 5.000 og 50.000 kroner. Der er ikke krav om medfinansiering, men det kan være en fordel. Det er et krav, at de støttede aktiviteter eller arrangementer er åbne for andre end ansøgers egen kreds.

De aktiviteter, der søges støtte til, skal foregå inden for perioden 2. marts 2022 – 1. juli 2023. Der gives særligt prioritet til projekter, som omfatter aktiviteter på Nat i Naturen-dagen den 27. august 2022, og/eller aktiviteter i vinterhalvåret.

Fristen for at søge tilskud fra denne pulje er 1. marts 2022.

Læs mere om muligheder for tilskud

Foto: Friluftsraadet