Støtteforeningen for Kongskilde Friluftsgård & Tystrup-Bavelse Naturpark og Kongskilde Friluftsgård inviterer igen i år til Skt. Hans aften.

Det er i år 50 år siden, at kulturminister Julius Bomholdt på Skt. Hans aften indviede Tystrup-Bavelse Naturpark. Vi markerer denne indvielse med et brag af en hyggeaften.

Tradition og fornyelse er kodeordene for Skt. Hans aften på Kongskilde Friluftsgård, og i år endda også med et jubilæum for Naturparken.

Som programmet viser, er der mange frivillige hænder, der har sagt ja til at gøre denne aften til noget særligt. Det er bl.a. bueskytterne i Sorø, Sorøs Underholdningskor og NaFri, som har opstillet et telt, hvor de kære små kan komme ind og få malet ansigtet. Derudover har Gert Jørgensen, borgmester i Sorø, og Claus Helweg Ovesen, forskningslektor ved RUC, sagt ja til at holde vores båltaler.

Hjemmelavet is til isvafler
Hjemmelavet is til isvafler

Sidste år genoptog vi med stor succes traditionen med at holde Skt.Hans aften på Kongskilde Friluftsgård. I år slår støtteforeningen og restauranten et endnu større slag for lokale råvarer og producenter, så næsten alt det, der kan købes denne aften, er fra lokalområdet.

I år serverer vi Pulled Pork i sandwich, hvor kødet er leveret af Bondegårdens Økologi i Fuglebjerg, samt lækre grillpølser fra vores slagter, JN Meat, i Slagelse. Desuden laver vi selv de dejligste jordbærtærter med jordbær fra lokal avler. Sidst, men ikke mindst, fremtryller køkkenchefen en hjemmelavet is til isvafler, så man vil kunne købe den lækreste is.

Aftenen byder på et spændende program. Vi satser naturligvis på godt vejr; men skulle det vise sig ikke at være tilfældet, så vil der være opstillet telte.

Programmet:
Kl. 18.00 Grillmad samt kaffe og jordbærtærte.
Kl. 19.00 Naboens Børn spiller og underholder for alle aldre.
Kl. 20.30 Støtteforeningens formand, Gitte Torp Olsen, byder velkommen.
Kl. 20.35 Båltaler ved Claus Helweg Ovesen, Forskningslektor ved RUC, og Gert Jørgensen, Sorøs Borgmester.
Kl. 21.00 Bål på Møllesøen tændes af Sorø Bueskyttelaug, og Sorø Underholdningskor synger Midsommervisen.
Kl. 22.00 Tak for denne gang og på gensyn.