skovhusetSkovhuset Sorø 
Ringstedvej 38
4180 Sorø
Tlf: 57 83 36 38
info@skovhusetsoroe.dk

Besøg Skovhuset Sorø på Facebook 

Indmeldelse
Børnene kan blive optaget i Skovhuset fra de er 2 år og 9 måneder til skolestart. Der plads til 44 børn i Skovhuset, og det anbefales at skrive sit barn på ventelisten i god tid, da der traditionelt har været ventetid på pladserne.

Privat børnehave i grønne omgivelser
Med direkte adgang til skov og eng var det naturligt at denne eftertragtede børnehave skulle døbes “Skovhuset”, og naturen spiller da også en central rolle i institutionens hverdag. I 2023 udvidede Skovhuset med syv naturvuggestuepladser. I mange år har forældre i Sorø efterspurgt vuggestuepladser, fordi de godt kan lide Skovhusets pædagogik. Desværre satte coronarestriktioner efterfulgt af stigende energipriser udvidelsen på pause, men fra maj 2023 kan familier med småbørn i flere aldersgrupper nøjes med at aflevere ét sted. 

skovhuset soroe

“Skovhuset er et sted, hvor børn må være børn, hvor pædagogerne altid arbejder ud fra en høj faglighed, hvor fødderne er plantet på jorden, og der er højt til himlen”, står der på børnehavens hjemmeside, og det er et budskab der i den grad understreges på Facebooksiden, hvor forældre giver deres mening til kende:

“Skøn, skøn børnehave med fantastiske pædagoger og fokus på natur, skov og fællesskab” – Kirsten

“Skov og natur. Eventyr og fantasi. Tid til fordybelse. Ro og daglige rytmer. Skønne årstidsfester. Den bedste børnehave midt i sorøs fantastiske natur.” – Tina

“Helt klart Danmarks bedste børnehave og pædagoger” – Katrine

Engagerede forældre
Den høje grad af forældreinvolvering er karakteristisk for en velfungerende privat institution. Det var således også en stærk forældregruppe, der i 2011 opnåede, at Sorø Kommune godkendte Skovhuset som privat skovbørnehave på de kendte og elskede lokaliteter. Mange med tilknytning til Skovhuset gav praktisk hjælp til etableringen, som blev fejret på klassisk Skovhus-måde med snobrød og champagne.

Forældre er også engagerede i støtteforeningen, der bl.a. har til opgave at styre ventelisten samt fundraising og markedsføring. Det er bl.a. støtteforeningen, der arrangerer åbent hus.

Skiftende årstider, faste rammer
Skovhuset er normeret til 48 børnehavebørn, men børnene er kun inde i de tidlige morgentimer. Resten af dagen er børnene udendørs. 

Skovbørnehaven er således stærkt inspireret af naturen og årstiderne, både til hverdag og fest. Børnene er ude alle årets dage, hvor naturen formidles gennem forskellige hyggelige gøremål; fisketure, fuglekig, pindesnitning, bille-indsamling osv. Der er altid tid til en fest: Udover fastelavn, påske og jul, fejrer Skovhuset majfest, sommerfest, høstfest, ridderfest og lygtefest.

Årstiderne og aktiviteterne skifter, men rammerne ligger fast, og forældrene får klar besked om Skovhusets forventninger til dem. Tidligt om morgenen leges stille lege indenfor i dæmpet belysning. Kl. 9 begynder de faste aktiviteter – udendørs.

De to børnegrupper, Jordfræserne og Spirerne, samles til rundkreds et fast sted på legepladsen, hvor de laver sanglege og rim og remser mv. Omkring kl. 10 tager de på eventyr i skoven med rygsæk på. Turen går ind imellem til Engen eller Grønningen, biblioteket eller en bondegård i nærheden. Kl. 13 er alle hjemme i Skovhuset igen, på legepladsen eller i stuen afhængig af vejret.

Skovhuset deltager i klovneløbet 2016 på Storgade


sølvpartner