Af Linda Nielsen, medlem af byrådet for SF og borgmesterkandidat samt Arne Juel Jensen, kandidat til Sorø byråd og regionsrådet for SF.

Historiske og kulturelle værdier har været hård ramt i Sorø Kommune i de sidste 4 år. Det er på tide, at vi får sat en anden retning.

Vi har i SF kæmpet for at beskytte og sikre værdierne, på trods af at Borgmester Gert Jørgensens flertal har trukket i en anden retning.

Det lykkedes os at standse nedrivningen af Sorøs første skole inde i gården i Storegade 13, vi håber at denne kulturhistoriske perle op af kunstmuseet vil bestå langt ind i fremtiden.

Vi kæmpede for at bevare Ingemanns Lokum i Akademihaven, men det lykkedes desværre ikke at standse borgmesterens flertal og konsekvensen var nedrivning.

Det samme gælder kampen om at bevare kulturmiljøet i Lynge. Borgmesterens flertal holdt fast i, at det for dem var vigtigere at sikre bygherrerne en god forretning end at sikre Lynges gamle landsbykultur.

På Faktagrunden i Sorø by får vi nu en boligejendom, som slet ikke hører til i en by med en gammel købstadskultur. Igen var det investorens gevinst og interesser, der blev sat højere end byens kulturhistoriske værdi.

Det sidste er omfartsvejen ved Tersløse, som uhæmmet skal skære gennem et værdifuldt kulturlandskab, nemlig en koloni af historiske husmandssteder og op af Ludvig Holbergs Herregård, selvom der var andre muligheder.

Det er på tide vi får sat en anden retning! Din stemme betyder noget for historiske og kulturelle værdier.