Har du en lille etværelseslejlighed, eller en anden form for bolig, hvor pladsen er trang?

Der er mange, der finder det svært at indrette et rum, hvis det kniber med pladsen. Det kan du måske nikke genkendende til? Heldigvis findes der flere tips og tricks, du kan gøre brug af, hvis du står og skal indrette din lille hybel på både pæn og praktisk vis.

Du kan med fordel læse med videre, hvis du har brug for inspiration.

Skift sengen ud med en sovesofa
En sovesofa er en blanding mellem en sofa og en seng. Sovesofaen kan agere sofa om dagen, hvor din lille hybel skal fremstå indbydende og præsentabel. Om aftenen kan du slå sovesofaen ud, og så agerer den seng. Det er et smart og praktisk møbel, der egner sig særdeles godt til indretningen af små hjem.

Mangler du opbevaringsplads, kan du med fordel vælge en sovesofa, hvor der er mulighed for opbevaring nedenunder. På den måde kommer rodet ud af syne, og du får dig en sofa og en seng i én samlet løsning.

Har du brug for yderligere tips til indretningen af dit lille hjem? Så kan du tage et kig på hjemmesiden her.

Udnyt højden i boligen
Er gulvpladsen i din bolig begrænset? Så kan det være en fordel at udnytte højden i boligen. Mange glemmer faktisk, at væggene i hjemmet ofte står uudnyttede. Vi investerer i brede tv-møbler, kommoder og reoler, men de optager bare rigtig meget gulvplads.

I stedet gør du klogt i at investere i møbler, der er høje og smalle. På den måde optager møblerne mindre gulvplads og udnytter samtidig højden i rummet, så det er en rigtig smart løsning, hvis du ønsker at spare gulvplads. Jo mere gulvplads du sparer, desto større vil din lille hybel også fremstå, fordi indretningen ikke føles sammenklemt og rodet.

Du kan også benytte væghængte hylder, når du vil udnytte højden, men hvis du hænger for mange hylder op over det hele, kan det hurtigt komme til at fremstå uharmonisk og kaotisk.

Få selv de mindste rum til at virke større
Er rummene i dit hjem meget små? Så er der en række ting, du kan gøre, hvis du ønsker at få disse rum til at virke større. For eksempel kan du bedrage øjet ved hjælp af spejle. Spejle kan give en fornemmelse af, at rummet er meget større, end det egentlig er. Denne illusion skyldes, at spejle reflekterer lyset, så det virker som om, at der er mere luft i rummet.

Mindsk antallet af nips- og pyntegenstande
I langt de fleste danske hjem finder du et utal af nips- og pyntegenstande, som står og pynter rundt omkring. Men det kan være en god idé at spare på disse genstande, hvis du har en lille bolig. Det skyldes, at alle disse pyntegenstande stjæler opmærksomheden og kan få indretningen til at fremstå overrumplende og rodet.

Brug lyse farver i indretningen
Dit valg af farver i indretningen har stor indflydelse på, hvordan ethvert rum fremstår. Lyse farver går hånd i hånd med små rum, fordi de kan få et rum til at virke større og mere indbydende, hvorimod mørke farver kan virke omsluttende og markante.

En nem måde at gøre rummene mere åbne på, det er ved at male både vægge og lofter i en hvid nuance. Vil du pifte rummet yderligere op, kan du vælge at male en enkelt væg i et rum i en anden lys nuance såsom beige eller lysegrå. Denne farvekontrast kan få rummet til at føles større, end det egentlig er.

Du gør klogt i at investere i møbler, der er høje og smalle, når du skal indrette et lille rum. PR-foto.