Den røde løber var lagt ud og flagene hejst, da Søparken i Ruds Vedby lagde hus til overrækkelsen af årets frivilligpriser. Den individuelle pris gik til Mette Abrahamsen, formand for Alzheimerforeningen Vestsjælland, mens den kollektive pris gik til den lokale forening i Dianalund, Alsidige Kvinder.

Afsløringen af prisvinderne fandt sted på Frivillig Fredag – den dag, hvor man landet over fejrer de mange frivillige ildsjæle, der hver dag gør en forskel for mennesker og for lokalsamfund.

Søparken var flot udsmykket med blomster og flag og fyldt med lokale ildsjæle og med de frivillige fra hele kommunen, der var indstillede til de to frivilligpriser.

Stemningen var god, og mange nød igen at kunne mødes uden de mange restriktioner. Coronaen har fyldt meget i det forgange år, hvilket Lars Schmidt, formanden for Social- og Sundhedsudvalget, også reflekterede over i sin tale:

”Coronaen har gjort os endnu mere bevidste om, hvad fællesskabet betyder for os mennesker. Vi har savnet at kunne være sammen. Her spiller civilsamfundet og de frivillige en helt afgørende rolle. Værdien af den frivillige indsats er blevet endnu mere tydelig – nogle gange skal man miste noget for at finde ud af, hvor værdifuldt det er”.

Efter at have takket alle de frivillige, der var indstillede til priserne for deres særlige indsats, afslørede Lars Schmidt prisvinderne.

Begrundelsen for at Mette Abrahamsen skulle have den individuelle pris var, at hun igennem mange år har udvist et utroligt engagement i forhold til at skabe et godt liv for borgere, der er ramt af demens og deres pårørende.

Og Alsidige Kvinder i Dianalund har ifølge Social- og Sundhedsudvalget gjort sig fortjent til den kollektive pris, da de bidrager til, at der er gode fælles oplevelser i lokalområdet, hvor det er nemt for alle at deltage, også dem, der er alene og ikke har det store netværk.

Lars Schmidt understregede i sin tale, at det sammenhold og fællesskab, som frivilligt engagement medfører, skaber kæmpe værdi – både for samfundet og ikke mindst for det enkelte menneske.

Pressefoto