Begynderkaproningen ”Nordea Cup” skabte trafikkaos på Frederiksvej med de mange unge roere og både.

35 unge piger og drenge stod i en lang række med hver sin sculler sammen med deres leder/træner for at komme ud til start i de 15 scullerløb i forskellige klasser, som indledte søndagens velbesøgte Begynderkaproning.

Ved kaproningen blev der roet 15 single scullerløb, 11 db.sculler-løb og 4 dobbelt firer med og uden styrmand i nævnte rækkefølge.

Alle både blev sat ud fra roklubbens bådebro, hvor de unge i en lang række krydsede Smalsøen for at ro til start ved Kongebroen – på denne strækning roede de forbi livredderbåden med Allan Brehmer og Andreas Sloth. Ved Kongebroen blev de modtaget af Anders Lindblom og Michael Rask Bertelsen, som linede dem op i de forskellige løb og sendte dem frem til rodommer og starter Thomas Sander.

Første start gik kl. 13 med 3 både: 10 – 11 år, drenge. På målstregen ved Roklubben sad måldommer Morten Thorving klar til at give signal, når den enkelte båd passerede mål. Peter Lindblom og Alena Eberlin var meddommere og sekretærer.

Begynderkaproningen sluttede med medaljeoverrækkelse til de glade begynderroere i alderen 10 – 16 år ved det populære makkerpar VM-roer Jacob Barsøe og Malene Frandsen, Nordea Sorø.

Forældre og ledere fotograferede på livet løs – bagefter var der kø af unge med deres medaljer om halsen, som skulle fotograferes sammen med populære Jacob Barsøe, som strålede om kap med sin nyvundne VM-guldmedalje i letvægtsfirer – også kaldet ”guldfireren”. Mange af de unge deltagere tændte på Jacobs VM-guld og måske bliver en eller flere ad åre en dygtig dansk landholdsroer!

Læs resultaterne her.