Flere komedier er på plakaten i de kommende uger. På Tersløsegaard er sæsonprogrammet ved at tage form.
Både i København, Aarhus og Odense byder teatrene på Holberg i de kommende uger. Senere på året følger komedier i Rønne og i Sorø. Og på Holberg Museet Tersløsegaard kommer der fra 5. juni en række Holbergevents sommeren igennem.

Holbergs allerførste komedie fra 1722 ”Den politiske Kandestøber” opføres fra 28. januar på Folketeatret i København med Henrik Koefoed i hovedrollen som den opblæste håndværker, der mener at han har meget mere forstand på politik end alle andre. Teatret tager fra 18. marts indtil 17. maj på turné i hele landet med den evigt morsomme forestilling.

I Aarhus får ”Erasmus Montanus” premiere den 10. februar i en nyopsætning af instruktøren Christian Lollike. Komedien om den bedrevidende bondedreng, der har fået en så fin uddannelse, at han med akademiske ræsonnementer kan trylle sin egen morlille om til en sten, var i øvrigt også Aarhus Teaters åbningsforestilling i år 1900.

Den Fynske Opera i Odense byder på den 24. februar på Holbergs ”Mascarade” i den operaversion, Carl Nielsen skabte i 1906. I Mascarade er hele Holbergs festlige galleri af figurer på scenen: Den forlystelessyge Leander, den smækre Pernille og den knarvorne Jeronimus og mange flere. Forestillingen instrueres af Holbergkenderen, skuespilleren Christian Steffensen. Han optræder selv den 10. september på Tersløsegaard med sin egen ”HolbergMosaik”.

Sommerforestillinger
Til sommer kan Holberg opleves i Sorø, hvor Holbergteatret fra 26. juni spiller komedien ”Hexerie eller Blind Alarm” i Akademihaven. Den handler om hvordan det kan gå, når en gøglertrup slår sig ned i en lille provinsby, og i teaterdirektør Niels Vandrefalks sikre instruktion kan publikum forvente både kåde løjer og stof til eftertanke.
På Bornholm har Rønne Theater ligesom i Aarhus valgt ”Erasmus Montanus”, som får premiere den 30. juni. Bornholms Teater har de senere år trofast sat Holberg på repertoiret, og det er i år skuespilleren Morten Brown, der har hovedrollen. Han medvirkede også i ”Jeppe på Bjerget”, da den komedie blev opført i Rønne for to år siden.

Holberg Museets sommer
På Tersløsegaard indledes sæsonen mandag den 5. juni af sognepræsten fra Sorø Klosterkirke, Kristian Østergaard, som fortæller om Holberg som lutheraner i anledning af 500 året for Reformationens begyndelse i 1517. Senere på sæsonen sættes der fokus på et andet rundt jubilæum, 300 året for Holbergs udnævnelse til professor ved Københavns Universitet. Tersløsegaard inviterer også til det traditionelle Skt. Hans Bål og i begyndelsen af juli indvies den ny udvidede herregårdshave.

Sæsonen byder endvidere på jazzkoncert med en nykomponeret holbergsk ”jazzmascarade”, ligesom årets modtager af den fornemme litterære Holberg Medalje gæster Tersløsegaard. Sommerens begivenheder slutter den 10. september med en skuespillers opførelse af en særlig ”Holberg Mosaik” samt en koncert med Vestsjællands Kammerkor. Programmet kan ses på www.tersloesegaard.dk

Holberg på Tersløsegaard omgivet af sine komediefigurer Jeronimus, Jean de France og Else Skolemester