Sorø Rotary Klub er en aktiv medspiller i Rotary Internationals kamp for at gøre en ende på den frygtelige sygdom polio. Til dato er man nået ufattelig langt. Da Rotary i sin tid begyndte sit vaccinationsprogram i samarbejde med Unicef, blev flere end 350.000 børn ramt af polio hvert år. I 2009 blev der rapporteret færre end 1.700 tilfælde verden over.

Polio er en virusinfektion, som kan angribe nervecellerne i centralnervesystemet. Herved opstår sygdommen børnelammelse, hvor der i løbet af ganske få dage udvikles blivende lammelser af et større eller mindre antal muskler.

Bill Gates har lovet at spendere 355 millioner dollars fra sin fond, hvis Rotary kan rejse 200 millioner dollars. Heraf har Rotary Klub Sorø tegnet sig for 100.000 kr. Pengene skal gå til vaccinationskampagner i udviklingslande som Pakistan og Afghanistan, hvor polio fortsat smitter og lammer børn.

I disse lande mødes vaccinationstilbud med modstand på grund af uvidenhed og fordomme samt en fatalistisk holdning til sygdom og ulykke (’det er Allahs vilje’). Derfor er det en udfordring at få gjort verden helt polio-fri. Efter 25 års hårdt arbejde er Rotary imidlertid tæt på at udslette den smitsomme sygdom i udviklingslandene.

I 2002 blev polio erklæret for udryddet i Europa, men i denne folkevandringstid, risikerer vi, at sygdommen endnu engang finder udbredelse i vores del verden.

Du kan hjælpe Rotary med at gøre en ende på polio ved at putte kroner i de indsamlingsbøsser, der i 2011 kommer omkring i Sorø.