Hvis du skal besøge Sorø – eller hvis du får en ven på besøg i Sorø – er det godt at kende til de mest seværdige seværdigheder. Har man blot en enkelt eller to dage i byen, kan det nemlig være svært at vide, hvad man skal bruge tiden på. Derfor får du her vores bedste bud på, hvad du skal se i forbindelse med et besøg i Sorø!

Det er lidt af en kunst at vælge, hvad man skal se i Sorø. Byen er nemlig i sig selv et skuestykke, og den byder også på mange forskellige natur- og kulturtilbud. Får man besøg – eller er man selv på besøg – i byen, er det derfor godt at være forberedt.

Find de rette seværdigheder
Man kan forberede sig på Sorø-besøget på flere forskellige måder, blandt andet ved at have et overblik over de mange gode muligheder. Derudover er der nogle, der foretrækker en kulinarisk oplevelse, mens andre holder af kunst, og andre igen helst vil et smut ud i naturen.
Når man skal vælge, hvad en enkelt dag eller to skal bruges på, kan man altså med fordel overveje, hvad man selv er gladest for. I Sorø er der nemlig flere valgmuligheder inden for de forskellige kategorier, så først og fremmest kan man tænke over, hvilken slags seværdighed, man er ude efter.

Ud i naturen? Her skal du tage hen!
Er du natur-typen? Så er du kommet til det helt rigtige sted. Byen rummer nemlig både dejlig, vild natur og smukke, anlagte parker. Nogle af de steder, du kan henlægge dagen til, hvis du gerne vil ud i naturen, er:

• Akademihaven Sorø, som er en skøn, grøn park.
• Sorø Sø, som er en stor sø, du kan gå en lang gåtur omkring.
• Birkegårdens haver, som er en oplagt familiepark.

Er du ude efter det kulturelle indspark?
Hvis du i højere grad er på udkig efter en kulturel oplevelse, kan du overveje at besøge en kirke. Du finder nogle ret fantastiske kirker i Sorø, og både Sorø Klosterkirke og Bjernede Rundkirke er bestemt et besøg værd. Alternativt byder Sorø Museum på en historisk og kulturel oplevelse.

Besøg i Sorø
Får man besøg, kan det ligge én på sinde, at man gerne vil fremvise sit hjemsted på den bedst mulige måde. Her kan det være værd at tage gæstens præferencer tage overvejelse. Er man ikke til kunst, kan man nemlig komme til at kede sig på selv det mest utrolige kunstmuseum – og bliver man nemt træt i benene, er gåturen om Sorø Sø en ordentlig omgang.

Leder man efter én at se byen sammen med, kan man nemt finde det online. Både ven, date og sexpartner søges på nettet, så det er ikke svært at finde én at se seværdigheder med. Der findes hjemmesider og apps til de fleste formål, og dem benytter danskerne sig af i rigt omfang i dag.

Der er også nogle, der leder efter en kvinde til trekant, og kort sagt kan man finde de fleste typer af relationer på de digitale platforme. Så hvad end du gerne vil på besøg eller have besøg i Sorø, skulle det nemt kunne lade sig gøre.

Sorø Akademihave er et dejligt sted at gå tur uanset årstiden. Foto: ABW