Sorø Kommune har analyseret sig frem til, at byens virksomheder mangler akademisk arbejdskraft. Derfor vil Sorø Erhverv deltage på karrieremesse i Odense og København. Karrieredagene på Syddansk Universitet torsdag den 7. marts og i Øksnehallen fredag den 8. marts er landets største jobmesse for unge højtuddannede.

– Vi hører fra mange af de virksomheder, vi besøger, at der er en efterspørgsel på højtuddannet arbejdskraft – lige fra humanister til ingeniører. Så Karrieredagene er et helt oplagt sted at skabe synlighed og opmærksomhed om Sorø og de mange muligheder der findes her, siger erhvervschef Niels-Henrik Glisbjerg fra Sorø Erhverv.

– Vi har et meget bredt spektrum af virksomheder som har brug for højtuddannet arbejdskraft. Fra Kongskilde og DPI Plast til UCSJ. Når de unge nyuddannede planlægger deres fremtid på arbejdsmarkedet, vil vi gerne have, at de tænker på Sorø, siger Niels-Henrik Glisbjerg.

Bor man i Odense ligger Sorø inden for absolut god pendlerafstand, og byen har ifølge Sorø Erhverv allerede mange medarbejdere som pendler ind fra Fyn. En af dem er cand. merc. Rikke Nørgaard Nielsen (30), som arbejder i kommunikationsbureauet NB+VB.

– Som nyuddannet var det optimalt for mig at starte et lille sted. Man får hands on-erfaring med mange forskellige typer opgaver og får hurtigt mere ansvar, siger Rikke Nørgaard Nielsen, der ikke ville tøve med at anbefale livet som togpendler.

–Turen med DSB fra Odense til Sorø fungerer upåklageligt. Der er altid siddepladser, så man kan arbejde i toget eller få læst dagens nyheder over en kop kaffe, siger Rikke Nørgaard Nielsen.

Rikke Nørregaard Nielsen
Rikke Nørregaard Nielsen