Yin yoga handler ikke om at oparbejde styrke og stærke muskler, men snarere om at spænde af, give efter og strække bindevævet – for derved at oparbejde en mere fleksibel krop med mere plads. Så kom og prøv Nomiminds nye Yin yoga hold.

Foto: Nomimind.

Yin yoga er en god kontrast til en hektisk hverdag. Da det består af et roligt, forstående og feminint aspekt og er kendt for at være en fordybende meditativ yoga-praksis i stilhed. Det er altså en anden måde at træne kroppen på. Der er tale om siddende og liggende yogastillinger, hvor man strækker og presser bindevævet.

Man befinder sig oftest 3-7 minutter i en yin stilling, og du er muskulært passiv i det område, man arbejder med. Det kan synes som lang tid, men når først man vænner sig til det, føles det vidunderligt at få lov at give slip og at have god tid til det.

Vi kan så let gøre os hårde og prøve at kontrollere virkeligheden. Men når du bevæger dig langsomt, er det nemmere at mærke, hvad der foregår. Ellers kan det nemt blive mekanisk. Med yin lader man øjeblikket fylde. Åbner for sluserne.

Grundlæggende (og med lidt træning) sker der flere ting, når du giver efter i en Yinstilling:
• Du giver slip på din krop
• Du mærker din krop
• Du giver slip på dit åndedræt, du observerer det
• Du giver slip på dit sind, du finder ro

Så når man skal være 3-7 minutter i en stilling, er man nødt til at give slip på musklerne for at kunne give sig hen, slippe spændinger og muskelaktivitet. Når det sker, og man finder ro i stillingen, giver efter for tyngdekraften, så åndedrættet blive roligt og nærende, giver du slip på dit sind.

Hvis det lyder som noget for dig, kan du melde dig til dette Yin yoga hold. Første gang er den 2. januar kl. 17.30, herefter 8 onsdage (undtagen den 23. jan). Prisen er 75 kr. pr. gang for 5 kvarter incl. afspændingsmeditation. Ved køb af klippekort koster det 500 kroner. Tilmeld dig på www.nomimind.dk (klippekort). Ved drop-in må du gerne sende en mail på info@nomimind.dk inden.

Holdet findet sted hos Nomimind på Stenstrupvej 11, 4280 Sorø.

Det er Birgitte, der er uddannet mindfulness og yoga instruktør samt ejer af Nomimind, der underviser på holdet.

– Jeg har specialiseret mig i yin yoga gennem de seneste år, og jeg ved, at jeg altid vil være under uddannelse – det er livslang læring. Teori, praksis, ny viden og mere træning. Og jeg elsker det. Det har gjort mig til et roligere, gladere og mere balanceret menneske, både fysisk og psykisk. Jeg vil gerne dele det med jer, fortæller Birgitte.

Nomimind. Foto: Tina Christensen.