Ruds Vedby Borgspil

Hovsøvej 5
4291 Ruds Vedby
Tlf: 40 21 26 87

Ruds Vedby Borgspil på Facebook
Ruds Vedby Borgspil på Instagram

Traditionsrigt egnsteater i smukke omgivelser
De skønne omgivelser omkring det historiske Vedbygaard tjener som en smuk ramme for Ruds Vedbys årlige musikalske borgspil.

Med udsigt over egnens bølgende marker og til Vedbygaards storslåede park kan du hvert år tilbringe en eventyrlig sommeraften i selskab med nogle af Danmarks mest professionelle amatørskuespillere, når de over to uger i august opfører endnu en sprudlende forestilling.

I år kan man opleve “1915 – Lykke for Land og Folk” –  en medrivende, historisk fortælling om kampen for kvindernes valgret, der i bedste “Matador”-ånd opleves gennem et bredt persongalleri fra alle samfundslag. 

Historiske rammer
Ruds Vedby Borgspil er en årligt tilbagevendende tradition, der opstod i 1989 som et ønske fra lokale ildsjæle om at give landsbyen en kulturel indsprøjtning. Det blev sådan en succes, at egnsteatret i 2013 kunne fejre 25 års jubilæum.

Siden starten har borgspillet haft hjemme på Vedbygaard. Det trefløjede gotiske slot fra 1500-tallet har en imponerende park med voldgrav og søer og tæller blandt andet Dronning Margrethe d. 1. og Valdemar Atterdag som nogle af slottets prominente ejere.

Placeringen af borgspillet i denne smukke, historiske kontekst skaber en unik, nærmest magisk helhedsoplevelse på sommerens bedste dage. Mange vælger da også at forlænge oplevelsen ved at nyde et veltilberedt måltid i spiseteltet inden forestillingen.

Professionelle kræfter og amatører i skøn forening
De musikalske forestillinger bliver hvert år skrevet helt særligt til Ruds Vedby Borgspil. Forestillingerne kan derfor kun opleves i amfiteatret i Vedbygaard Park.

Selv om skuespillerne alle er amatører og stykket bliver båret af mange frivillige hænder, så fremstår opsætningen fuldt professionelt. Bag de frivillige står nemlig et hold af professionelle kræfter, der tager sig af manuskript, komponering, koreografi og scenografi.

Ikke mindst har Chris Skytte spillet en stor rolle de seneste år, hvor han med succes har skrevet manuskript og været komponist på forestillingerne. I 2016 overtog han også instruktørstolen.

Hvis du selv kunne tænke dig at deltage i produktionen af stykket, så er der masser af muligheder for det. Læs mere om dem her.

Musikalske fortællinger
Borgspillets altid musikalske forestillinger har over tiden berørt en bred vifte af emner.

Fra en Broadway-inspireret hyldest til skuespillerinde Asta Nielsen til den gribende fortælling om pigen Iris, der blev fejlanbragt på Sprogøs kvindeanstalt, samt flere forestillinger med udgangspunkt i lokalhistoriske hændelser.

Forestillingerne bliver ofte rost for de flotte skuespilpræstationer, den iørefaldende og stemningsfulde musik, de smukke, tidstypiske kostumer og den overdådige scenografi.

Følg med på Ruds Vedby Borgspils hjemmeside for at få nyheder om årets nye forestilling.

 

    

 

sølvpartner