Onsdag d. 7. oktober kl. 19.00 – sogneaften/foredrag med Henrik Wivel i Sognegården.

Emne: Billedkunstner Maja Lisa Engelhardt
Maja Lisa Engelhardt er en af de mest populære moderne danske billedkunstnere og er kendt for sit abstrakte og ekspressionistiske udtryk. Hun har igennem de seneste ti år udviklet sig til en af landets førende kirkekunstnere med et egenartet figurativt formsprog. Henrik Wivel fortæller på baggrund af sin bog om kunstneren om Engelhardts billeder og det liv, der åbenbarer sig i dem.

Der er fri éntre til dette arrangement. Tilmelding er ikke nødvendigt.


Mandag 19. oktober kl. 15.00 til 16.15 – studiekreds v/ Kristian Østergaard. 

Emne: Shakespeares ”Kong Lear” og ”Macbeth”
Til næste år er det 4oo år siden William Shakespeare døde, og der tages forskud på jubilæumsåret i Sognegården ved at læse de to kendte stykker “Kong Lear” og “Macbeth”.

Macbeth er et af Shakespeares kortere stykker, og i forbindelse med Shakespeares 400 års fødselsdag er Macbeth blevet filmatiseret, og vil snart kunne ses i biograferne. Bog med dramaerne fås gratis i sognegården.

Alle er velkomne. Fri éntre.

 

Fredag 23. oktober 14.00 til 17.00 – julegavesløjd i Sognegården.

Det gælder ikke kun denne fredag, men fredage fra 23. oktober til og med 11. december kl. 14.00-17.00 i Sognegården.

Alle børn fra 7-års alderen er velkomne. Der vil blive arbejdet med filt, kurvefletning, læder, stofmaling, trædekorationer og mange andre ting. Børnene får tid til at hygge sig med at være kreative, og undervejs vil der blive serveret en lille forfriskning for børnene. Sognepræst Lis Samuelsen vil derudover læse bibelhistorie for børnene.

Sæsonen slutter med Luciaoptog i Sorø Klosterkirke fredag 11. december kl. 17.00.

Der opkræves 20 kr. til opstart. I øbet af sæsonen opkræves endvidere beskedne beløb til materialer.

 

Søndag 25. oktober 11.30 – “Orgelbrunch” v/organist Jesper Fink Jensen – Menighedsrådet vært v/kaffe/te/sandwiches. 

Jesper Fink Jensen har lige siden 2005 været organist i Den Danske Folkekirke. Han har modtaget orgelundervisning hos blandt andet Knud Vad, Søren Gleerup Hansen og Merethe Køhl Hansen.

Repertoiret består mest af barokmusik, men han har også fremført en hel del længere koncertstykker fra ca. år 1600 og frem til i dag i forbindelse med kirkekoncerter.

Arrangementet finder sted i Sorø Klosterkirke.

 

Torsdag 29. oktober 17.00 – “Spil Dansk Dagen” i Sorø Klosterkirke. 

Pedersborg Kirkes Kor og Sorø Drengekor vil sammen med elever fra Sorø Musiske skole lave et program med blandet dansk musik som fejring af Spil Dansk Dagen. Der vil være fri éntre.

/KB