Af Jørgen Mogensen

2016 blev et begivenhedsrigt år for Lokalarkivet
Vi havde 1449 besøgende, og det gør os til et af de mest besøgte lokalarkiver i landet. De besøgende kom bl.a. for at se vore udstillinger, af hvilke der bør nævnes dukkeudstillingen og udstillingen om Dianalund kommune, der blev dannet for 50 år siden.

Vi havde også en hobbyudstilling og sluttede af med en juleudstilling. I forbindelse med udstillingerne havde vi en række fyraftensmøder og foredrag samt ekskursioner, vi havde arbejdende stande to dage i forbindelse med hobbyudstillingen og juleklip for bedsteforældre og børnebørn sammen med juleudstillingen. Der blev også tid til dukketeater sammen med dukkeudstillingen.

Vi fik 84 donationer, dvs. ting, vi kunne arkivere. Det kunne være et enkelt billede eller hele flyttekasser med papirer og mapper.

25.566 besøgte vores hjemmeside og 285 følger os på facebook.

2017 vil også blive et år med meget arbejde og mange aktiviteter. Vi lægger ud i januar kvartal med en udstilling om ungdom, dvs. årene fra konfirmationen og ti år frem. Allerede nu har mange lovet at fortælle om deres ungdom, og udstillingen bliver omfattende. Der er reception den 12. januar kl. 16:00.

Frem til sommerferien har vi derefter en event om vor oldtid, idet vi lægger os i slipstrømmen til Danmarks Radio, der til næste år køre en stor serie om Danmarks historie.

Efter sommerferien vil vi lave en udstilling om forretningslivet på vor egn i 1967, dvs. før supermarkeder og megacentre. Vi vil vise 4 lokale forretninger som dukkehuse, høre ekspedienter fra den gang fortælle og meget mere. Vi slutter året af med den traditionelle juleudstilling

Når arkivet har lavet så mange gode events og kan gøre det i fremtiden, skyldes det først og fremmest et forbilledligt samarbejde med Lokalhistoriske Forening for gl. Dianalund kommune og ikke mindst Arkivets mange frivillige. I alt har Arkivet 11 frivillige hvoraf 5 kommer regelmæssigt på arkivet. Det er først og fremmest de frivilliges uegennyttige arbejde, der gør at Arkivet er så aktivt, som det er.