Ny verdensrekord til Sorø roeren Ingrid Petersen
Sorøs erfarne ergometerroer og indehaver af verdensrekorden ”Boston-veteranen” Ingrid Petersen satte ny verdensrekord i lørdags.

Ingrids værste konkurrent var hende selv, idet ingen udfordrede hende på 2000 meter distancen i veteran 65 – 69 år, letvægt. Ingrid satte sig som indehaver af den eksisterende verdensrekord fra Boston i maskinen, indstillede modstanden og starten gik.

Hun kom godt fra start og fandt hurtigt den rette takt og rytme, så det kørte for hende. Hun roede et veldisponeret og styrkefuldt løb og kom i mål i 7.56.7, som var ny verdensrekord. Hendes Boston-rekord var 7.56.9.

Ikke alene satte Ingrid ny verdensrekord – hun blev også Sjællandsmester!

Sorø Roklub deltog med 22 juniorer og 7 voksne roere i ”Åbne Sjællandske Mesterskaber i ergometerroning i Kalundborg Hallerne. 64 løb fordelt på forskellige aldersklasser og distancer trak rigt mange roere fra 16 danske roklubber. Sorø roerne deltog i 17 løb med 38 hold.

Ergometerroningen og de dertil knyttede mesterskaber er genstand for stor opmærksomhed nationalt og internationalt, idet målet er ”at sætte rekorder” – forbedre de eksisterende rekorder. Ved SM blev der sat et par nye verdensrekorder!