De grønne poser til madaffald kan nu også hentes i en række butikker og på biblioteker i Sorø Kommune.

Fra 1. februar 2019 er det muligt at hente grønne madposer på bibliotekerne og i en række butikker i Sorø, Stenlille, Dianalund og Ruds Vedby. De nye udleveringssteder supplerer genbrugspladserne og Borgerservice og er et tiltag for at gøre det nemmere for borgerne at få fat i de eftertragtede grønne madposer.

”Borgerne fik sammen med deres madspande udleveret madposer, da den nye affaldsordning startede, og vi havde forventet, det ville række til ca. et års forbrug”, fortæller affaldskonsulent hos AffaldPlus, Arne Kristensen. ”Men bl.a. den varme og lange sommer har gjort, at folk er løbet hurtigere tør for poser end beregnet. Derfor har efterspørgslen efter poser været stor, og vi gør det nu nemmere for borgerne at få fat i flere poser”.

AffaldPlus har været i kontakt med dagligvarebutikker m.m. i hele Sorø Kommune og har indgået aftale med 11 nye steder, hvor man kan få udleveret madposer. Listen kan ses på www.affaldplus.dk/soroe og opdateres løbende, hvis der kommer flere til.

Ikke et krav at benytte kommunens poser
Sorø Kommune har indtil videre valgt at udlevere poserne uden ekstra omkostning for borgerne for at sikre den bedst mulige sortering af madaffaldet. Men der er ingen krav om, at borgerne skal benytte kommunens poser. Løber man tør, kan man derfor bare benytte en anden skraldepose.

”Vi henstiller til, at borgerne ikke ”hamstrer” poser, men kun henter en rulle ad gangen til eget forbrug og kun bruger dem til sortering af madaffald”, siger Arne Kristensen. ”Ellers løber butikkerne hurtig tør for poser, og så er der ingen tilbage, når naboen kommer for at hente”.

Fakta om madposerne
Madposerne er lavet af genbrugsplast, som kan sorteres fra i AffaldPlus’ behandlingsanlæg i Næstved. Madposerne finansieres af tømmegebyret for dagrenovation (mad- og restaffald) i Sorø Kommune.

Har du spørgsmål til madposerne, kan du kontakte AffaldPlus på 5575 0800 eller på affaldplus@affaldplus.dk.

Foto: AffaldPlus.