Nu bliver al rengøring i Sorø Kommunes bygninger grøn. Alle rengøringsmidler og redskaber, der bruges, vil være svanemærkede eller miljøcertificerede, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Formand for Teknik og Miljøudvalget i Sorø Kommune, Jens Nygaard, glæder sig over den grønne løsning, som han mener, vil være til gavn for både borgerne og for de ca. 60 medarbejdere i Sorø Kommunes rengøring.

Foto: ABW

– De sundere rengøringsmidler er godt for miljøet, for arbejdsmiljøet og ikke mindst for de børn, som leger og opholder sig på gulvene i vores institutioner og skoler, siger han. Formand for Teknik og Miljøudvalget i Sorø Kommune, Jens Nygaard, glæder sig over den grønne løsning, som han mener, vil være til gavn for både borgerne og for de ca. 60 medarbejdere i Sorø Kommunes rengøring.

– De sundere rengøringsmidler er godt for miljøet, for arbejdsmiljøet og ikke mindst for de børn, som leger og opholder sig på gulvene i vores institutioner og skoler, siger han.

Sorø Kommune forventer ikke, at de nye, grønne produkter vil gøre rengøringen dyrere.

– De nye grønne produkter er cirka dobbelt så dyre i anskaffelsen, men til gengæld holder de dobbelt så længe. Vi har i en periode afprøvet de nye grønne alternativer, og vi vurderer, at kvaliteten lever op til vores forventninger, siger Thomas Nyborg, leder i Teknik, Miljø og Drift i Sorø Kommune.

Beslutningen om at indføre grøn rengøring er et led i Sorø Kommunes arbejde med at efterleve FN’s verdensmål om bæredygtighed og sundhed og trivsel for alle.

Alle Sorø Kommunes ca. 152.000 kommunale kvadratmeter bliver omfattet af den grønne rengøring.

Rengøringsartiklerne er indkøbt under POGI, Partnerskab for Offentlige Grønne Indkøb, eller bærer svanemærket.