Kirkerne har iværksat mange tiltag for at gøre julegudstjenesterne til en tryg oplevelse.

De ansatte ved kirkerne i Pedersborg og Bromme har forberedt sig grundigt på at afvikle festlige og stemningsfyldte gudstjenester juleaften på forsvarlig vis. Gældende regler begrænser antallet af deltagere, men med i alt fem gudstjenester at vælge imellem bliver der alligevel plads til en del mennesker.

Stolene bliver arrangeret, så deltagerne fordeles ud over hele kirken, og venlige gravere minder kirkegængerne om at spritte hænder af ved både ankomst og udgang fra kirkerne. Det er obligatorisk at bære mundbind, når man går og står. Derudover luftes der godt ud mellem de mange gudstjenester. Hvis man vil være helt sikker på at få en plads, kan der reserveres via Pladsikirken.dk eller ved at ringe til en af præsterne.

Hvis der er mindreårige børn i familien, kan man overveje familiegudstjenesten i Pedersborg kl 12. Her vil krybben i Betlehem blive præsenteret i børnehøjde, og præstens prædiken omhandle det, som de små kan forstå. Kl 14 og 16 i Pedersborg og kl 15 i Bromme afvikles helt traditionelle julegudstjenester.

Her plejer tidligere konfirmander at mødes med gamle kammerater og folk fra lokalområdet ønsker hinanden glædelig jul med kendte julesalmer. Man kan godt forstå, at mange har svært ved at undvære denne oplevelse.

Kl 24 åbnes Pedersborg kirke igen. Den dæmpede belysning i julenatten indbyder til fordybelsesgudstjeneste, og selv bag mundbind kan sangen løfte sig smukt under kirkens næsten 500 år gamle hvælvinger. Uanset om man vælger den ene eller den anden gudstjeneste, kommer det helt sikkert til at handle om englenes ord til både dem der er udenfor og dem der er indenfor. De mødtes i stalden og de mødes i kirken i håb om fred og velsignelse.

Foto: Pedersborg Kirke