Lørdag den 11. juni afholdes der for femte gang maratonsang i Sorø. Arrangementet finder sted på Sorøs Grønne Scene. Den populære musikekspert i Danmarks Radio er blandt sangværterne.

Det nye flotte område mellem Biblioteket og Kunstmuseet – Sorø Grønne Scene – vil lørdag den 11. juni blive fyldt med fællessang fra kl. 8.45 – 18, når der for femte gang arrangeres maratonsang i Sorø. De forrige år har der været 5-600 deltagere i løbet af dagen, og det regner man også med i år.

”Fællessangen har fået tag i os, og der har ikke siden Alsangen under Besættelsen været så mange sangarrangementer i Danmark. Det mærker vi også i Sorø,” siger Erik Lindsø, der er formand for Foreningen Maratonsang i Sorø.

”Siden Sanne Lohmann og jeg startede maratonsang for 6-7 år siden, er der kommet sangarrangementer på Biblioteket, i sognegårdene, på skolerne, fyraftenssang på Stationen osv. Lige nu forsøger man at få etableret Sangkraft Sorø Kommune – et af flere centre rundt om i landet, der skal fremelske sangen.”

Ved maratonsang i Sorø er Højskolesangbogen omdrejningspunktet. Den kendte radio- og tv-mand, Mathias Hammer, var med i det udvalg, der tilrettelagde den nye og meget populære udgave af Højskolesangbogen. Han er programsat fra kl. 11 og halvanden time frem, hvor han præsenterer en række af de 152 nye sange, der er kommet med.

Ellers er sangværter og pianister lokale kræfter.

”Sorø råder over rigtig mange med kendskab til sang og musik, og selvfølgelig trækker vi på dem – både som værter og til at akkompagnere. Det gør vi hvert år,” siger Erik Lindsø.

Blandt værterne i år kan man blandt andre møde borgmester Gert Jørgensen, dr.theol. og forfatter Niels Grønkjær, Sorø Amatørorkester og Klaus Wichmann-Hansen, der er formand for Visens Venner i Sorø.

Maratonsang startede for mere end ti år siden på Vartov i København. Blandt initiativtagerne var Katrine Knarreborg Andersen og Rune Lykkeberg. De bor i dag i Sorø, hvor de arbejder som henholdsvis psykolog og lærer.

”Vi synes, det er herligt, at have Katrine og Rune med i programmet. Ingen troede rigtigt på ideen med at samle folk og få dem til at synge fra morgen til aften. Men de gjorde, og folk strømmede til. Nu arrangeres der maratonsang 30-40 steder rundt om i landet,” fortæller Erik Lindsø.

Maratonsang i Sorø er et gratis arrangement, hvor alle er velkomne. Du kan komme forbi, tage plads og synge med så længe, du har tid og lyst. Man er velkommen at medbringe sin egen festivalstol. I tilfælde af regn, flyttes arrangementet til Sognegården.

Maratonsang på Sorøs Grønne Scene finder sted lørdag den 11. juni fra kl. 8.45 til kl. 18. Parnashusets Madvogn sørger for, at der kan købes lækre sandwiches og kaffe.

Et udførligt program for dagen kan afhentes på Sorø Bibliotek og ses på bibliotekets hjemmeside www.soroebib.dk under arrangementer.

Foto: ABW