Som det eneste lokalarkiv nogensinde er Lokalarkivet i Dianalund repræsenteret på Charlottenborg kunstudstilling. Det sker fra 21. marts og fem måneder frem.

I forbindelse med udstillingen ”Europa Endlos”, der åbner på Charlottenborg i København 21. marts og som fortæller om Europa og EU i anledning af EU-valget og Brexit, stod kunstmuseet og manglede den ikoniske plakat fra 1992 med teksten ”Holger og konen siger nej til unionen”. Ingen havde den, hverken SF, der i sin tid udgav den, trykkeriet eller Plakatmuseet i Århus. Ingen overhovedet! Men så fandt de på at spørge Lokalarkivet i Dianalund. Og naturligvis havde de den!

Plakaten hængte i en lygtepæl i 1992 i Dianalund eller i Ruds Vedby og blev mange år senere brugt i en udstilling sammen med andre valgplakater, der har hængt i dette område. Udstillingen skulle blot vise de mange slags valgplakater, der i tidens løb har været brugt. Efter udstillingen var det egentlig meningen, den skulle smides ud, da den ikke er lokalt forankret, men ved en fejltagelse blev den arkiveret og indgik i Lokalarkivets samling af valgplakater med lokale folk. Derfor havde de plakaten, og der nu hænger på Charlottenborg.

Foto: Lokalarkivet i Dianalund.