Fredag den 29. september mødes Danmarks første tværfaglige lærlingenetværk for første gang til en spændende dag fuld af teambuildingaktiviteter og masser af nye bekendtskaber. Arrangementet finder sted på Parnas Natur- og Aktivitetspark i Sorø. 

Parnas danner rammerne en spændende dag for Danmarks første tværfaglige lærlingenetværk.

Det skriver Sorø Kommune i en pressemeddelelse.

Fredag er debut-dag for det nystartede tværfaglige lærlingenetværk i Sorø Kommune. Netværket består af otte lokale virksomheder, og det er Sorø Erhverv som står for at facilitere det første møde, som finder sted i Parnas Natur- og Aktivitetspark.

Her vil de ca. 60 lærlinge blive kastet ud i en masse sjove udfordringer, som nok skal skabe sammenhold og sætte gang i snakken.

Men det er ikke tant og fjas det hele.

“Når man møder folk fra andre brancher, får man et andet perspektiv på sin egen branche og en større forståelse for de sammenhænge, man indgår i. Så jeg tror på, at man bliver en dygtigere tømrer eller murer eller elektriker ved også at kende til de andre brancher,” siger Lars Mouritsen fra Kopp Sorø, som er en af initiativtagerne til netværket.

Samtidig kan det tværfaglige netværk være med til at gøre lærlingetiden sjovere.

“Lærlingenetværket kan være med til at gøre det mere attraktivt at tage en erhvervsuddannelse og ikke mindst at søge læreplads i Sorø Kommune. Så set med virksomhedernes øjne er det også en måde at styrke interessen for håndværksfagene og sikre en langsigtet tilgang af lærlinge til vores virksomheder,” siger Lars Mouritsen.

Der har allerede været stor interesse for lærlingenetværket i Sorø, som er Danmarks første tværfaglige lærlingenetværk, hvor lærlinge kan mødes og lære hinanden at kende på tværs af brancher.

GemGem

GemGem