Zoneterapi er en behandlingsform, hvor man ved trykbehandling på fødderne kan opnå en stabiliserende effekt på væv og organer overalt i kroppen. Hos Det Frydefulde Liv ved Dorthe Eichen kan du finde ud af, om zoneterapi er noget for dig.

Foto: ABW

Man mener, at kroppen har reflekszoner på hænder og fødder, som afspejler bestemte vævsområder og organer i kroppen. Enhver ubalance i disse områder vil afspejle sig på reflekszonerne. Når man trykker på reflekszonerne, vil det virke tilbage med en normaliserende effekt på det pågældende organ eller væv.

Zoneterapi igangsætter og støtter din krops egne processer
Der kan være mange årsager til at vælge at benytte zoneterapi. Mange klienter vil gerne vedligeholde deres sundhed og styrke deres immunforsvar. Andre klienter ønsker hjælp til at lindre smerte i muskler og led, hovedpine og migræne, stress, søvnløshed, problemer i luftvejene, fordøjelsesproblemer, graviditetsgener, spædbørnskollik, øreproblemer og meget andet.

Er det først gang, du kommer hos Dorthe, må du meget gerne skrive, hvad du ønsker hjælp til i notatfeltet, som dukker op i løbet af bookingprocessen. Du kan booke din tid her.

Om behandlingen
En behandling varer 1 time og 15 min. inkl. hviletid.

Dine fødder bliver smurt ind i creme og under behandlingen trykker Dorthe på dine fødder og underben, mens hun har et fast greb om dine fødder. Dit job er at slappe mest muligt af under behandlingen.

Efter behandlingen ligger du og hviler i 5-10 minutter. Du bliver tilbudt lidt at drikke, og der er mulighed for at høre afslappende musik.

Drik rigeligt med vand og skab plads til virkningen.

Reaktioner
Under og efter behandlingen kan du opleve forskellige reaktioner. Det er meget individuelt hvilke, men alle er tegn på, at du reagerer på zoneterapien, hvilket jo er positivt.

Under behandlingen kan du opleve at komme til at svede eller fryse. Du kan også blive påvirket følelsesmæssigt, f.eks. komme til at grine eller græde. Nogle klienter bliver så trætte, at de falder i søvn under behandlingen.

Efter behandlingen kan du også opleve at være ekstra frisk eller ekstra træt. Der kan også komme udrensningssymptomer i form af øget vandladning, ændret afføringsmønster, slim og hoste. Det kan også være, at du oplever, at dine symptomer blusser op for en kortere tid, men som sagt, er det tegn på at din krop reagerer på zoneterapien og er i gang med at skabe balance.