FOF arrangerer rundvisninger på Sorø Kunstmuseum og Sorø Akademi. To fageksperter vil vise rundt på to af Vestsjællands mest markante kulturperler.

Deltagerne mødes på Sorø Kunstmuseum, Storgade 9, den nye bygning tegnet af Lundgaard & Tranberg Arkitekter. Der vil være en omvisning i både den gamle restaurerede og den nye del af museet, herunder de to specialsamlinger af russisk kunst. Museet rummer også en fin samling af dansk kunst fra Abildgaards ‘Mareridt’ til Michael Kviums ‘En køkkenscene’.

“Det er ikke hver dag, jeg får lyst til at tage en bid af et hus, men det her er en af dem. Allerede ved første kig gennem porten bliver jeg betaget. Sorø Kunstmuseums nye tilbygning byder sig enormt appetitvækkende til inde i gården som en stor mørk hemmelighed, der bare må undersøges.” Skrev Karsten R S. Ifversen, arkitekturredaktør på Politiken.

Kaffe og kage nydes i den nye museumscafé, hvorefter turen går til Sorø Akademi. Der vil være omvisning i hovedbygningen, hvor man kan lære en masse om skolens historie fra etableringen i 1586 til nu. Skolen fungerer i dag som gymnasieskole med tilknyttet 10. klasse.

Man kan vælge mellem to lørdage, den 11. og 25. februar 2012 kl. 14-17.15.

Tilmelding.

Nyt og gammelt på Sorø Kunstmuseum