Knap har vi fået ny borgmester, så skal vi også have en ny kommunaldirektør. Jan Lysgaard Thomsen fratræder, når hans åremålskontrakt udløber til sommer.

– Jeg har været utrolig glad for de fem år, jeg har været i Sorø Kommune. Jeg sætter stor pris på samarbejdet både med byrådet og med kommunens ledere og medarbejdere. Men hvis jeg skal nå at prøve noget andet – og det vil jeg gerne – så er tidspunktet det rette nu, siger Jan Lysgaard Thomsen.

Borgmester Gert Jørgensen understreger, at det alene er kommunaldirektørens beslutning.

– Jeg kender Jan som en dygtig og udviklingsorienteret kommunaldirektør med en god evne til at understøtte det politiske niveau og føre de politiske visioner ud i livet. Jeg ville gerne have fortsat samarbejdet med Jan, og har tilbudt ham en forlængelse af kontrakten. Men jeg respekterer naturligvis Jans ønske om at prøve noget andet, siger Gert Jørgensen.

– Jan har gjort et rigtig godt stykke arbejde i sine år i kommunen, ikke mindst med at få styr på økonomien og med at udvikle en professionel og helhedsorienteret ledelsesorganisation, siger borgmesteren.

Jan Lysgaard Thomsen kom til Sorø Kommune i 2009, netop som finanskrisen for alvor slog igennem i forhold til den kommunale økonomi. Budgetoverholdelse, økonomistyring og effektivisering har derfor stået øverst på dagsordenen gennem hele kommunaldirektørens virke i kommunen; temaer som Jan Lysgaard Thomsen har formået at koble til en stærk dagsorden om velfærdsinnovation og ledelsesudvikling i Sorø Kommune. Han er arkitekten bag Sorø Kommunes nuværende, meget smalle ledelsesorganisation med to direktører, et strategisk chefforum og et tværgående lederforum med fokus på fællesskabsledelse og innovation.

Borgmesteren skal drikke kaffe med nye direktøremner
Borgmesteren skal drikke kaffe med nye direktøremner