PRESSEMEDDELELSE

Kommunal graffiti skal sende dig på nettet
Et par vejmænd i Sorø Kommune kommer i de næste uger på en lidt speciel opgave. Bevæbnet med spraydåser og metalskabeloner vil de nemlig male budskabet ”straXen.dk” på fortove og pladser.

De spraymalede budskaber er en del af Sorø Kommunes kampagne for at få flere borgere til at betjene sig selv på nettet.

Borgerservice og it-chef i Sorø Kommune, Bodil Thomsen, siger: ”Vi vil være der, hvor borgerne er. Og det er i høj grad på nettet. På straXen.dk kan man få svar på sine spørgsmål døgnet rundt, og man kan betjene sig selv lige når det passer en.”

”De fleste danskere bruger i dag netbank som det naturligste i verden, men når det gælder det offentlige så er de knapt så digitale. Og det skyldes i vid udstrækning at folk ikke kender til mulighederne. Sorø Kommune er faktisk en af de kommuner som er rigtig godt med på det digitale område. Men mange borgere ved det ikke. Derfor har vi valgt at bruge en del krudt på at informere om mulighederne.”

Kommunal graffiti!? – Hvad bliver det næste?
Kampagnebudskabet vil blandt andet blive malet foran skoler, daginstitutioner og haller. For det gælder om at være synlig der hvor folk færdes i hverdagen.

”Formålet med kampagnen er at skabe opmærksomhed. Og opmærksomhed, det får man nu engang mest af ved at gøre noget som er lidt anderledes end folk forventer. Det er derfor vi har grebet fat i spraydåserne – og derfor vi har omdannet kommunens biler til rullende reklamesøjler. Og hvad det næste bliver? Ja, det er ikke godt at vide. Vi har mere i ærmet!” siger Bodil Thomsen.

Fakta om kampagnen

Der vil i de kommende uger blive spraymalet foran skoler, institutioner, haller og biblioteker i kommunen. Malingen har en holdbarhed på ca. 1 år.

Formålet med kampagnen er at skabe opmærksomhed omkring de digitale muligheder og straXen.dk gennem blandt andet annoncer, biografreklamer, reklamer på kommunens biler, plakater mv. Spraymalingen er næste skridt.

Hvad er straXen.dk?
straXen.dk er Sorø Kommunes selvbetjeningsportal. Her kan man finde svar på rigtig mange af de spørgsmål borgerne typisk stiller til Borgerservice.

Blandt andet kan du søge boligstøtte, skrive dine børn op til pasning, bestille nyt sundhedskort, melde flytning og meget mere.