Torsdag den 19. juni kl. 19 i Sorø Klosterkirke inviteres der til koncert med Sorø Drengekor. Sorø Menighedsråd arrangerer.

Programmet byder på klassisk korsang i form af danske sange og salmer samt motetter af bla. Elgar, Franck, Rutter, Chilcott, Schubert og Albrecht.

Sorø Drengekor er oprettet i 2012 og bidrager aktivt til det lokale kulturliv i Sorø og sætter fokus på det helt unikke historiske og kirkelige miljø omkring Klosterkirken og Akademiet. Koret trækker en fin historisk tråd tilbage til Sorø bys tidlige historie, hvor munkesang var en del af byens tilblivelse omkring Klosterkirken. Koret forener altså det historiske med det nutidige, og danner basis for fremtidens mandskor. Samtidig passer et drenge- og mandskor i Sorø fint ind i det samlede tilbud til børn og unge i området.

Sorø Drengekor dirigeres af Merethe Køhl Hansen, som er organist ved Sorø Klosterkirke. Endvidere undervises alle sangerne af Louise Pape, som er sangpædagog og fast tilknyttet koret. Ved denne koncert sidder Ole Worm ved klaveret. Han er også i hverdagen tilknyttet koret som akkompagnatør.

Efter koncerten er der informationsmøde om koret, hvor man som evt. kommende sanger/forældre kan få mere at vide om koret, støtteforeningen, hverdagen og stille spørgsmål.

drengekor