Søndag d. 8. december kl. 11 – 16 er der julestue på Kongsgaarden i Vester Broby.

Kongsgaardens Venner inviterer for 14. gang til Julestue på Kongsgaarden. Det er stadigvæk ikke sjællands største julemarked og heller ikke det dyreste, men det er kommet ganske lagt fra den første Julestue i 2006, hvor den store lade blev rigget til med forhåndenværende borde og en del stadeholdere var friske på at stille op uden lys og uden varme.

Har du svært ved at finde julestemningen, så kig forbi Julestuen på Kongsgaarden 2. søndag i Advent og se, føl, smag og lyt dig tættere på den ægte Jul. Der har mange fine julestande fordelt over hele gården. Stadeholderne er leverings-dygtige i jule-, kalender- og værtindegaver, i juledekorationer og -pynt, i honning, mjød, æblesaft, bolsjer, småkager og brændte mandler, i strikkede, vævede, kniplede og flettede ting, i smykker i sølv, sten, keramik og glas samt børster og gravpynt.

Julelotteriet har fine præmier fra stadeholdere eller lav julepynt i stuehuset. Du kan også smage en nykogt klejne i det gamle køkken. Nyd at stuehuset er julepyntet med Lone’s julepynt som i 1950’erne. Tag en tur i hestevogn med ”tirsdagsklubben”.

Julemusikken sørger Broby Spillemændene for og du må gerne synge med, når de spiller. Besøg også Cafe Loen, som er klar med gløgg og æbleskiver, kaffe og the.

Gratis entre og parkering.

Foto: Kongsgaarden
Foto: Kongsgaarden
Foto: Kongsgaarden
Foto: Kongsgaarden