Søndag den 12. december kl. 16 åbnes dørene for jazz i høj julestemning og det kommende farvel til 2021, der omsider – og med succes – fik SORØ JAZZKLUB på banen.

Mens LIVING THE BLUES med Kenn Lending Band var sæsonens første af fire STORE præsentationer af jazzens væsentligste perioder, er jule/årsafslutningen den første af de fire “små. Den starter tidligere og slutter før, den er uden middag og baseret på dels at at præsentere og føre medlemmerne og deres musikinteresser sammen og dels at åbne et musikprojekt med de kræfter, der forestår jazzen i Sorø, og vil spille og fortælle om jazzmusikeres arbejde med og omkring musikken og om de faktorer, der er i spil forud for en koncert. Den del de færreste har indsigt i, og som klubben har kaldt vejen “Ind i jazzen”.

Til den første del anmoder de derfor alle om at fortælle lidt om deres jazzinteresse og gerne medbringe en CD med netop deres yndlingsnummer, så de bliver klogere på hovedinteressen og kan støtte den i fremtidige programmer.

Til den anden del har klubbens formand dannet et en trio med sin saxofon og ved klaveret Sorøs allesteds nærværende Jeronimus, Allan Aistrup, der i 9 år har forestået Sorøs berømmede Jazzfestival, Vinterjazz mm. og med Frederik Mensink – søn af Sorø Musikskolens leder – på kontrabas. Alle med en livslangt kærlighed og beskæftigelse med jazz, men her første gang samspillende og midt i jazzværkstedet. Og hvem vil gå glip af dén oplevelse. Og så endda med mulighed for at følge (og påvirke) udviklingen, der kan forventes udvidet med flere lokale gæster, – kendte som ukendte.

Og så skal der swinges og danses, men nu til CD’er, så medtag gerne selv.

Der vil være masser af fremragende gløgg, do. æbleskiver, knas, gran, pynt og julebar og – håber klubben – et godt udvalg af de nu over 70 medlemmer, og de kan udvide til plads for 200 uden mindste trængsel. De lukker senest kl. 21 og fyrer en stjernekaster eller flere med tak for 2021 og for et godt og helsebringende 2022.

Entré er kr. 100 for medlemmer og kr. 200 for gæster.

Adressen er – som altid – Naur-Børnehuset, Veddevej 19, 4190 Munke Bjergby og gyldigt Coronapas er obligatorisk!

Foto: ABW