Vores nuværende borgmester hedder Ivan Hansen, og han er igen i år udvalgt som borgmesterkandidat af Socialdemokraterne.

Siden 2007 har Ivan siddet på ’tronen’ i byrådet i den nye Sorø Kommune, men vi skal endnu længere tilbage i tiden, for at finde Ivans første tid som borgmester. Ivan Hansen har nemlig været medlem af Sorø Byråd i 30 år og borgmester i 23 af årene.

Dengang Ivan overtog ansvaret , var den noget anderledes end det Sorø, vi kender i dag. Ivan fortæller blandt andet i et interview fra 2010, om hvordan Sorø i 1990 var en nedslidt provinsby, som ikke havde meget at byde på. Byen fik dog hjælp med på vejen af en byfornyelseslov, som hjalp med at transformere Sorø og omegn til det fantastiske område, vi kender i dag.

Ligesom Holger fra ”Find Holger” bøgerne, er Ivan Hansen ofte at finde ved lokale begivenheder. Hvad end der er tale om koncerter, loppemarkeder eller historiske begivenheder, kan man som regel finde Ivan et sted i mængden.

Hvis du spørger Ivan om kommunens fremtid, vil han blandt andet udpege de trange økonomiske vilkår som ét af de områder, der skal kontrolleres. På grund af krisen i Danmark er alle landets kommuner kommet på en økonomisk slankekur for at minimere underskuddet på de offentlige finanser.

En af udfordringerne fremover bliver at vedligeholde den høje service i kommunen, uden at bruge flere penge, eller i nogle tilfælde ved at skære ned på udvalgte områder. Der skal altså leveres en god offentlig service, til færre penge.

En af måderne at gøre det på, er at gøre det mere attraktivt for erhvervslivet at slå sig ned i Sorø. Hvis det private erhvervsliv er tilfredse med omgivelserne og vilkårene, vil der forhåbentlig opstå flere arbejdspladser, som i sidste ende resulterer i flere penge til kommunen.

Ivan Hansen
Ivan Hansen